Turun yliopisto esittäytyy Educa-messuilla

28.1.2022 klo 10.00 - 29.1.2022 klo 18.00
Tervetuloa tutustumaan Turun yliopistoon Educa-messuilla! Suomen suurin opetus- ja kasvatusalan tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa jälleen vuoden tauon jälkeen. Tapahtuman teemana on Tulevaisuuden sivistys – kasvatuksen, opetuksen ja tutkimuksen merkitys.

Turun yliopiston opetus, tutkimus ja palvelut ovat esillä monipuolisesti messuosastolla 6d20.

Kasvatustieteiden tiedekunta esittelee tapahtumassa opettajakoulutusta ja työelämässä toimiville luokan- ja aineenopettajille suunnattua Oppiminen ja opettaminen digitaalisissa ympäristöissä -erikoistumiskoulutusta (DigiErko). Osastolla voi tutustua myös hoitotieteen laitoksen sekä kieli- ja käännöstieteiden opetukseen ja tutkimukseen. Lisäksi voit tutustua Turun yliopiston avoimeen yliopisto-opetukseen ja muuhun kaikille avoimeen koulutustarjontaan.

Tietotekniikan laitos esittelee messuilla kehittämäänsä ViLLE-oppimisjärjestelmää. ViLLE sisältää valmiita tehtäviä mm. ohjelmoinnista, matematiikasta ja eri kielistä. Tehtävät ovat automaattisesti arvioituja ja tarjoavat opiskelijalle välittömän palautteen. Opettajat voivat luoda ViLLEn avulla myös uusia tehtäviä ja jakaa niitä muiden kanssa.

Lounais-Suomen Luma-keskus innostaa lapsia ja nuoria matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian harrastamiseen ja opiskeluun, auttaa opettajia ylläpitämään osaamistaan sekä vahvistaa tutkimuspohjaista opetuksen kehittämistyötä. Tule kysymään lisää keskuksen palveluista ja Lasten yliopiston tiedeaktiviteeteista!

Tulevaisuuden tutkimuskeskus esittelee messuilla kahta ajankohtaista hanketta. Potentiaali-hankkeessa on kehitetty sukupuoli- ja kulttuuritietoisen ohjauksen toimintamalli ja työvälineitä opetus- ja ohjaushenkilöstölle. Osaamismatkalla-hanke vahvistaa ohjaustyötä tekevien uraohjausosaamista digitaalisissa palveluissa. Mukana on myös lasten, nuorten ja nuorten aikuisten hyvinvointiin keskittyvä INVEST-tutkimuskeskus, joka esittelee Voimaperheet-kokonaisuuteen kuuluvia matalan kynnyksen etähoito-ohjelmia ja mielenterveyttä edistäviä ohjelmia.

Tavataan Educassa!