Turun yliopisto SuomiAreenassa: Jotta maapallo voisi paremmin

Aika

12.7.2022 klo 13.00 - 13.45
Luonnon monimuotoisuus on vakavasti uhattuna: jopa miljoonaa eläin- ja kasvilajia uhkaa sukupuutto. Turun yliopiston eri tieteenalojen tutkijat ovat koonneet voimavaransa yhteen löytääkseen konkreettiset keinot hillitä luonnon köyhtymistä. Se onnistuu vain muuttamalla systeemiä: johtajuutta niin kulutuksessa, liiketoiminnassa kuin koko yhteiskunnassa.
Ennen kuin muutokseen päästään, on tiedettävä, mitä ja miten kannattaa toimia. Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön johtamissa kahdessa suurhankkeessa, BIODIFULissa ja BIODIFORMIssa, haetaan ratkaisuja uudella tavalla liikkuen talouden ja biodiversiteetin rajapinnalla. Joukko etsii keinoja, miten itsen, yrityksen tai yhteiskunnan johtamisessa osataan tehdä kestävämpiä ratkaisuja. Liiketoiminta-ajattelua ja kulutuskäyttäytymistä muokkaamalla kehitetään kestävämpiä ruokajärjestelmiä ja luonnon virkistyskäytön tapoja.
Muutos ei onnistu ymmärtämällä ihmistä ja luontoa vain yhden tieteenalan näkökulmasta, siksi hankkeissa on mukana luonnontieteilijöitä, kauppatietelijöitä ja humanisteja. Näin myös SuomiAreenan lavalla: BIODIFORM- ja BIODIFUL-hankkeiden johtaja, biodiversiteettitutkimuksen professori Ilari E. Sääksjärvi, yliopistotutkija Juulia Räikkönen, kulttuurihistorian professori Hannu Salmi sekä europarlamentaarikko ja Turun yliopiston alumni Ville Niinistö.