Turun yliopisto Turun Kirjamessuilla 2021

1.10.2021 klo 10.00 - 3.10.2021 klo 17.00
Turun yliopisto on jälleen näyttävästi mukana Turun Kirjamessuilla sekä omalla osastolla että kattavalla lavaohjelmalla. Yliopisto juhli 100-vuotissynttäreistään vuonna 2020, ja sen oma ylioppilaskunta, Turun yliopiston Ylioppilaskunta TYY, täyttää puolestaan 100 vuotta ensi vuonna. Kirjamessuilla TY:n ja TYY:n yhteisen osaston (B40) teemana onkin 100 vuotta opiskelijaelämää Turussa. Osastolla voi tutustua opiskelijaelämästä kertovaan näyttelyyn sekä tutustua TYY:n järjestöjen monipuolisen toimintaan.

Opiskelijan päivälippu messuille maksaa Kirjamessujen verkkokaupassa 5 e (normalihintainen lippu 17 e). TY:n henkilökunnalle tulossa myyntiin myös tarjoushintaisia lippuja: seuraa viikkopostia ja intrauutisointia!

TURUN YLIOPISTON LAVA-OHJELMA
Krijamessujen TIETO-lavalla B-hallissa

perjantaina 1.10.

klo 10.30 - 10.50
Suomalaisten tiedepääoma
Tiedon määrä lisääntyy jatkuvasti, mutta samalla on yhä haastavampaa tunnistaa, mihin tietoon voi luottaa ja mihin ei. Haastateltavana psykologian dosentti, Finsci-hankkeen johtaja Johanna Kaakinen.

klo 11.00 - 11.20
Kansalaiset tieteen tekijöinä - esimerkkeinä lintulaskennat ja papanapankki
Kansalaistiede on tutkimusta, johon kuka vain meistä voi osallistua. Haastateltavina kansalaistieteeseen perehtyneet dosentti Minna Santaoja Jyväskylän yliopistosta ja Turun yliopiston biodiversiteettikeskuksen johtaja, professori Ilari E. Sääksjärvi.

lauantaina 2.10.2021

klo 10.30 - 10.50
Onnellisuuden jäljillä
Elämäntaitovalmennus, voimaantumisryhmät, vaihtoehtoiset ja täydentävät hoitomuodot… miksi niistä on tullut niin suosittuja? Haastateltavana sosiologian professori Suvi Salmenniemi.

klo 11.00 - 11.20
Ihmisen epätäydellisyyden hyvät puolet
Epätäydellisyys näyttelee olennaista roolia moraalisessa elämässämme. Aihetta avaa käytännöllisen filosofian professori Juha Räikkä.

klo 11.30 - 11.50
Akateemikon elämänpolku – miten minusta tuli tutkija?
Akateemikot Eva-Mari Aro ja Sirpa Jalkanen, haastattelijana Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan pääsihteeri Reetta Kettunen.

klo 14.20 - 14.35
Rehtori Jukka Kola: Tietokirja, joka muutti maailmani
Turun yliopiston rehtori Jukka Kola esittelee Turun Kirjamessuilla tietokirjan, joka muutti hänen maailmansa.