Varsinais-Suomi kasvuun post-Covid -webinaari

Koronapandemia on viime kuukausina muuttanut koko maailmaa. Se on ajanut yhteiskunnan ja etenkin talouden suuren epävarmuuden aikaan. Varsinais-Suomessa katse on kuitenkin suunnattu tulevaisuuteen, jossa haasteiden ohella nähdään myös mahdollisuuksia.

Tulevaisuutta rakennetaan laaja-alaisessa toimintaryhmässä, joka toimii tiiviissä vuorovaikutuksessa seudun yritysten ja yrittäjien kanssa. Tavoitteena on varmistaa vientivetoisen Varsinais-Suomen alueen yritysten parhaat toimintaedellytykset tulevaisuudessa.

Toimintaryhmä ylläpitää tilannekuvaa Varsinais-Suomen yritysten tilanteesta ja luo tulevaisuuden skenaariomalleja yhdessä yritysten kanssa. Se myös koordinoi tilanteen vaatimaa koulutustarjontaa ja yrityksille tarjolla olevia TKI-toiminnan rahoitusinstrumentteja, sekä kartoittaa uusia markkinoita mahdollisten menetettyjen markkinoiden tilalle.

Kutsumme kaikki alueen elinkeinotoimijat mukaan webinaariin, jossa kerromme miten lähdemme luotaamaan tulevaisuutta yhdessä. Webinaarissa käynnistämme Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen toteuttaman kyselyn, johon kutsumme mukaan kaikki alueen yritykset. Kyselyn tuloksia tullaan hyödyntämään skenaariomallien laatimisessa.

OHJELMA

Toimintaryhmän puheenjohtajan avaussanat
Niko Kyynäräinen, toimitusjohtaja, Turku Science Park Oy

Tulevaisuudentutkimus ja skenaariotyö yritysten luotaamisen tukena
Juha Kaskinen, Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen johtaja, Turun yliopisto

Digitaalisen kaupan ja kuluttajaliiketoiminnan tulevaisuuden näkymät
Leevi Parsama, Digital Commerce Specialist, i-Identity Oy

Skenaariotyöryhmien puheenvuorot
• Palveluliiketoiminta ja kuluttajamarkkinat
• Teollisuus, rakentaminen ja ICT
• Logistiikka
• Rahoitus
• Kansainvälisyys ja vienti

Skenaariotyön käynnistäminen kyselytutkimuksella
Juha Kaskinen, Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen johtaja, Turun yliopisto

Päätössanat
Niko Kyynäräinen, toimitusjohtaja, Turku Science Park Oy

Tilaisuuden järjestää toimintaryhmän puolesta Turun yliopiston Tulevaisuuden Tutkimuskeskus. Toimintaryhmään kuuluvat Varsinais-Suomen Liiton, ELY-keskuksen, Turun kauppakamarin, Varsinais-Suomen Yrittäjien, Teknologiateollisuus ry:n, Rakennusteollisuus ry:n, SAK:n, seudun korkeakoulujen ja oppilaitosten ohella myös mm. Turun kaupunki sekä Turun seudun, Salon ja Vakka-Suomen elinkeinoyhtiöt.
Riikka Saarimaa, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto