Webinar: Do science, art and technology spice up future food experiences?

10.12.2021 klo 12.00 - 14.00
*Suomeksi alla*

This autumn, the event series “Do science, art and technology spice up future food experiences?” has brought together an international group of scientists and artists. The final event of the series takes place in December in Turku and showcases the themes and technologies that have been discussed and developed during these past months. Registration for the event is not necessary – just join us online on Zoom.

Webinar Program at 12.00–14.00

Welcome and introduction
Can science, art and technology spice up future food experiences? – Anu Hopia, University of Turku

Session 1 – Fermenting microbes and food experience

SCIENCE
On microbes in food (wine & cheese) – Lucrecia Delfederico, National University of Quilmes, Quilmes, Argentina
On multisensory experience, crossmodality – Mari Sandell, University of Helsinki
State of VR/AR and its possibilities for the future food experiences – Jean-Christophe Sakdavong, CLLE Lab, University of Toulouse, France

ART AND TECHNOLOGY
Mixed reality dining – Bruno Mesz, National University of Tres de Febrero, Argentina & Jean-Christophe Sakdavong, CLLE Lab, University of Toulouse, France

Session 2 – Reaching to the world of microbes

SCIENCE
Quorum sensing of microbes – Seppo Salminen, University of Turku
Sight, sound and taste – Sami Silén, University of Turku

ART AND TECHNOLOGY
QUORUM-sensing -dining – Bruno Mesz, National University of Tres de Febrero, Argentina & Maria Zegna, University of Buenos Aires, Argentina
Tweeting the feelings – Bruno Mesz, National University of Tres de Febrero, Argentina

Closing words, Anu Hopia, University of Turku

----

Miten tiede, taide ja teknologia voivat maustaa tulevaisuuden ruokailukokemuksia? Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen järjestämässä tilaisuudessa esitellään kansainvälisen ja monitieteisen yhteistyöryhmän tämän syksyn tuloksia. Tilaisuudessa nähdään muun muassa esityksiä virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden maustamasta ruoasta, moniaistisista ruokailukokemuksista ja mikrobien vaikutuksista elintarvikkeisiin.

Tilaisuus on englanninkielinen. Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi seuraamaan ohjelmaa Zoomissa.