Aivojen ja kehon aineenvaihdunnan yhteyttä lihavuuteen kartoittavaan tutkimukseen etsitään vapaaehtoisia

17.02.2023

Etsimme terveitä vapaaehtoisia Turun valtakunnallisessa PET-keskuksessa tehtävään tutkimukseen, jossa selvitetään lihavuuden taustalla olevia kehon ja aivojen aineenvaihdunnan muutoksia positroniemissiotomografiakuvantamisen (PET) avulla.

Tutkimuksesta vastaa professori, ylilääkäri Pirjo Nuutila. Tutkimukseen kuuluu kolme tutkimuskäyntiä, joiden aikana tehdään kaksi pään ja vartalon kuvantamistutkimusta uudella koko kehon PET-kamerallamme, terveystarkastus sekä laboratoriokokeita.

Tutkimuksesta ei ole odotettavissa tutkittavalle itselle välitöntä lääketieteellistä hyötyä. Saat halutessasi verikokeiden ja kuvantamistutkimusten tulokset käyttöösi. Tutkimukseen osallistumisesta maksetaan korvaus.

Saatatte sopia tutkimukseemme, jos

  • olette 20-60 vuotias
  • teillä ei ole sellaista säännöllistä lääkitystä tai sellaisia ruumiillisia sairauksia, jotka voivat vaikuttaa aivojen toimintaan tai kehon aineenvaihduntaan
  • ette tupakoi tai käytä muita tupakkatuotteita säännöllisesti
  • teillä ei ole ahtaan paikan kammoa

Mikäli täytätte kaikki yllä olevat kriteerit ja olette kiinnostunut kuulemaan lisää, pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse:

Väitöskirjatutkija Harri Harju hatahar@utu.fi

Tutkimushoitaja Sanna Himanen sanna.himanen@tyks.fi 02-313 5875 (arkisin klo 10-14)

Professori Pirjo Nuutila pirjo.nuutila@utu.fi

Luotu 17.02.2023 | Muokattu 17.02.2023