lääketieteellinen tutkimus (10)

Biolääketieteen laitoksen tutkijoille yli miljoona euroa Juséliuksen säätiöltä

20.03.2020

Kaksikymmentäkaksi biolääketieteen laitoksen tutkijaa sai yhteensä yli miljoonan euron tutkimusrahoituksen Sigrid Juséliuksen Säätiöltä vuoden 2020 hausta.

Sigrid Juséliuksen Säätiön apurahan saivat biolääketieteen laitoksessa toimivat tutkijat Laura Elo, Ilkka Julkunen, Laura Kakkola, Pieta Mattila, Jorma Ilonen, Johanna Lempainen, Johanna Schleutker, Jukka Westermarck, Riku Kiviranta, Matti Poutanen, Marko Salmi, Pekka Taimen, Jorma Toppari, Noora Kotaja, Kari Kurppa, Emilia Peuhu, Jukka Alinikula, Petteri Rinne, Pia Rantakari, Jukka Kero, Maija Hollmen ja Sirpa Jalkanen.

Kullekin yksittäiselle tutkimusryhmälle säätiö myönsi 40 000–100 000 euroa. Rahoitus on tarkoitettu käytettäväksi lääketieteelliseen huippututkimukseen vuoden 2021 toukokuuhun mennessä.

– Olen erittäin onnellinen ja ylpeä siitä, että laitoksen tutkijat menestyivät Sigrid Juséliuksen Säätiön apurahahaussa näin hyvin, iloitsee laitosjohtaja Sari Mäkelä.

– Tämän ulkopuolisen rahoituksen saaminen on äärettömän kovan kilpailun takana. Myönnöt todistavat, että meillä on lukuisia huipputasoista työtä tekeviä ryhmiä laitoksessamme. Erityisen ilahduttavaa oli nähdä, että meiltä pärjäsi tutkijoita sekä nuoren että varttuneiden tutkijoiden kategoriassa. Tärkeä on lisäksi muistaa, että useimmat myönnöt ovat itse asiassa kaksi- tai kolmivuotisia, jolloin tutkimusryhmä saa varmuudella samansuuruisen rahoituksen myös näinä tulevina vuosina. Apurahaa saaneiden tutkijoiden lista kuvastaa myös hyvin laitoksemme tutkimuksen painopistealuita. Rahoitusta tuli tasapuolisesti niin syöpätutkimuksen, integratiivisen fysiologian ja farmakologian kuin infektiotautien ja immuniteetin yksiköiden tutkijoillekin, Mäkelä jatkaa .

– Koska laitoksen tutkimustoiminta toimii paljolti ulkopuolisen rahoituksen varassa, tälläiset menestystarinat ovat elinehto työllemme, toteaa Mäkelä lopuksi.

Sigrid Juséliuksen Säätiö on Suomessa suurin yksityinen lääketieteellisen tutkimuksen tukija. Nyt myönnettyjen tutkimusapurahojen lisäksi se rahoittaa suomalaista lääketieteellistä tutkimusta monilla muillakin tavoilla yhteensä lähes 20 miljoonalla eurolla tänä vuonna.

Luotu 20.03.2020 | Muokattu 20.03.2020