Osallistu kansainväliseen tutkimukseen pari- ja monisuhteista

17.05.2023

Osallistu kansainväliseen tutkimukseen, jossa tutkitaan suhteiden ylläpitokäytäntöjä erilaisissa suhdemuodoissa.

Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää käytäntöjä ja sääntöjä, joita ihmiset noudattavat yhteisymmärrykseen perustuvissa monisuhteissaan (eng. Consensual Non-Monogamy; esim. polyamoria, avoimet suhteet, parinvaihto, yms.). Tutkimuksen tavoitteena on validoida ja luoda psykometrinen skaala, jota käytetään tutkittaessa parisuhteiden käytäntöjä ja tyytyväisyyttä/laatua monogaamisissa suhteissa sekä monisuhteissa. Tämän asteikon odotetaan tunnistavan toimintatapoja ja taustatekijöitä, jotka selittävät myönteisiä tuloksia monikumppanisten henkilöiden välisissä konflikteissa.

Voit osallistua tutkimukseen, jos olet:

  • vähintään 18 v. vanha ja
  • olet tällä hetkellä romanttisessa ja/tai seksuaalisessa suhteessa vähintään yhden henkilön kanssa.

Osallistuminen ei edellytä monisuhteisuutta.

Vastaaminen vie noin 30–45 minuuttia riippuen suhdetilanteestasi. Kysely on avoinna rajatun ajan. Koska tutkimuksessa käsitellään aiheita romanttisiin suhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyen, jotkut kysymykset voivat olla arkaluonteisia. Kysely on täysin anonyymi ja vastauksesi käsitellään luottamuksellisesti.

> Vastaa kyselyyn

Tutkimuksen nimi on Monisuhteiden ylläpito: mittakaava arvioidakseen, kuinka yhteisymmärrykseen perustuva ei-monogamia estää ihmissuhde konfliktit usean romanttisen kumppanin välisissä suhteissa. Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksesta, voit ottaa yhteyttä projektin Suomen päätutkijaan Michelle Larvaan sähköpostitse osoitteessa michelle.a.larva@utu.fi.

Luotu 17.05.2023 | Muokattu 17.05.2023