Ihminen nukkuu sängyssä peiton alla, kuvassa näkyy takaraivo ja hieman kasvoja.

Osallistu unien sisältöä ja tunteiden säätelyä tarkastelevaan aivotutkimukseen

15.12.2022

Näetkö unia? Osallistu aivotutkimukseen, jossa selvitetään, miten unien sisältö liittyy tunteiden säätelyyn valvetilassa. Saat osallistumisestasi korvaukseksi kaksi elokuvalippua.

Tutkimuksessa täytetään online-kysely (noin 15 min.), kerätään uniraportteja kahden viikon ajan (noin 5-10 min. päivässä; kotona) ja mitataan aivosähköisiä vasteita Turun yliopiston psykologian laitoksen EEG-laboratoriossa (noin 1,5 tuntia). Tutkimus on kivuton ja vaaraton. EEG:n mittauksiin ei tiedetä liittyvän minkäänlaisia terveysriskejä.

Saatat soveltuva koehenkilöksi, mikäli:

• Olet vähintään 18-vuotias ja suomenkielinen
  • Olet oikeakätinen
  • Sinulla ei ole unihäiriöitä
  • Sinulla ei ole diagnosoituja psykiatrisia tai neurologisia sairauksia (esim. migreeni, epilepsia) etkä käytä keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä (esim. masennuslääkeitä).

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä: Nanna Strid (nanna.strid@utu.fi) tai Enyu Lin (enyu.e.lin@utu.fi).

> Voit myös rekisteröityä verkossa

Tutkimuksen johtajana toimii tutkija, Turun yliopiston psykologian tohtori Pilleriin Sikka (pilleriin.sikka@utu.fi). Tiedot kerävät projektitutkija Nanna Strid ja tohtorikoulutettava Enyu Lin.

Luotu 15.12.2022 | Muokattu 15.12.2022