Osallistu unien sisältöä ja tunteiden säätelyä tarkastelevaan aivotutkimukseen

15.12.2022

Näetkö unia? Osallistu aivotutkimukseen, jossa selvitetään, miten unien sisältö liittyy tunteiden säätelyyn valvetilassa. Saat osallistumisestasi korvaukseksi kaksi elokuvalippua.

Tutkimuksessa täytetään online-kysely (noin 15 min.), kerätään uniraportteja kahden viikon ajan (noin 5-10 min. päivässä; kotona) ja mitataan aivosähköisiä vasteita Turun yliopiston psykologian laitoksen EEG-laboratoriossa (noin 1,5 tuntia). Tutkimus on kivuton ja vaaraton. EEG:n mittauksiin ei tiedetä liittyvän minkäänlaisia terveysriskejä.

Saatat soveltuva koehenkilöksi, mikäli:

  • Olet vähintään 18-vuotias ja suomenkielinen
  • Olet oikeakätinen
  • Sinulla ei ole unihäiriöitä
  • Sinulla ei ole diagnosoituja psykiatrisia tai neurologisia sairauksia (esim. migreeni, epilepsia) etkä käytä keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä (esim. masennuslääkeitä).    

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä: Nanna Strid (nanna.strid@utu.fi) tai Enyu Lin (enyu.e.lin@utu.fi).

> Voit myös rekisteröityä verkossa

Tutkimuksen johtajana toimii tutkija, Turun yliopiston psykologian tohtori Pilleriin Sikka (pilleriin.sikka@utu.fi). Tiedot kerävät projektitutkija Nanna Strid ja tohtorikoulutettava Enyu Lin.

Luotu 15.12.2022 | Muokattu 15.12.2022