Maitolasi pöydällä ylhäältä kuvattuna.

Saatko vatsaoireita maidosta? Osallistu ravitsemustutkimukseen!

13.04.2022

Osallistu Turun yliopiston tutkimukseen, jossa tutkitaan maitoproteiinin vaikutuksia vatsaoireisiin.

Haemme maidosta vatsaoireita saavia vapaaehtoisia tutkimukseen, jossa selvitetään maitoproteiinien mahdollisesti aikaansaamia vatsaoireita perusterveillä henkilöillä.

Turun yliopiston Bioteknologian laitos toteuttaa tutkimuksen vuoden 2022 aikana. Tutkimus sisältää kullakin tutkittavalla kolme kolmen (3) päivän mittaista tutkimusjaksoa. Tutkimusjaksojen välillä on kolmen (3) päivän mittainen tauko. Tutkimusjaksojen ajan ruokavaliosta poistetaan maitoa sisältävät tuotteet.

Voit soveltua tutkimukseen, mikäli:

• Saat oireita tavallisesta maidosta
  • Olet 18–65-vuotias
  • Painoindeksisi on 18,5–30
  • Et ole saanut antibioottihoitoa viimeisen 3kk aikana
  • Sinulla ei ole säännöllistä lääkitystä (pl. hormonaalinen ehkäisy)

Tutkimuksesta ei ole odotettavissa tutkittavalle välitöntä pitkäaikaista hyötyä.

Mikäli olette kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, ottakaa yhteyttä tutkijoihin sähköpostitse, tekstiviestillä, WhatsApp-viestillä tai -puhelulla tai puhelimitse (puhelut arkisin 8–16).

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

FM, tohtorikoulutettava Enni Mannila