Tutkija, vastaa kyselyyn tieteen avoimuudesta!

02.04.2019

Kyselyllä selvitetään suomalaisten yliopistojen ja valtion tutkimuslaitosten tutkijoiden ja väitöskirjatutkijoiden näkemyksiä ja kokemuksia tieteen avoimuudesta ja sen edistämisestä.

Arvoisa tutkija

Teen hallintotieteiden alaan kuuluvaa väitöskirjatutkimusta avoimen tieteen ohjauksesta Euroopassa Tampereen yliopiston Higher Education Group -tutkimusryhmässä ja toimin samalla tutkimusedellytysten kehittämisasiantuntijana Turun yliopistossa. Tällä kyselyllä selvitetään yleiskuvaa suomalaisten yliopistojen ja valtion tutkimuslaitosten tutkijoiden ja väitöskirjatutkijoiden näkemyksistä ja kokemuksista tieteen avoimuuden edistämiseen liittyen.

Tieteen avoimuuden ohjaus on herättänyt viime aikoina yliopistomaailmassa paljon keskustelua, ja huoltakin. Tutkimuksen tavoitteena on rakentaa tietopohjaa korkeakouluhallintokentän toimijoille sekä vaikuttaa siihen, miten avoimesta tieteestä tiedepolitiikassa keskustellaan ja miten tieteen ja tutkimuksen avoimuuden kehittämistä tullaan jatkossa toteuttamaan, seuraamaan ja arvioimaan.

Tutkimus on riippumaton valtakunnallisesta avoimen tieteen ohjauksesta, eri intressiryhmistä ja organisaatioista.

Toivoisin, että löytäisit hetken aikaa ja vastaisit kyselyyn 30.4.2019 mennessä. Vastaamiseen menee noin 20 minuuttia. Pääset kyselyyn suoraan tästä linkistä tai kopioimalla seuraavan linkin internet-selaimeen: https://link.webropolsurveys.com/S/52717CCB4BCEA793. Vastaamalla tuot tutkijan äänesi esiin avoimen tieteen edistämisestä parhaillaan käytävässä keskustelussa.
Vastaan mielelläni kaikkiin tutkimusta koskeviin kysymyksiin.

Ajastasi kiittäen,

Erika Lilja