kuvituskuva selän hieronnasta

Tutkijat selvittävät selkäkipuihin liittyviä uskomuksia – osallistu tutkimukseen etänä

20.11.2020

Alaselkäkipu on yleisin tuki- ja liikuntaelinvaiva, joka koskee yli 80 prosenttia väestöstä. Osallistumalla tutkimukseen voit auttaa tutkijoita ymmärtämään paremmin alaselkäkipuun johtavia tekijöitä.

Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun yhteinen tutkimus selvittää, mistä alaselkäkivut johtuvat.

– Tutkimuskysymys on yhteiskunnallisesti tärkeä, sillä alaselkäkipua pidetään maailmanlaajuisesti suurimpana toimintakyvyttömyyttä aiheuttavana tekijänä, mutta sen syntyyn vaikuttavia tekijöitä ei tunneta hyvin. Useinkaan alaselkäkivulle ei löydy selkeää fysiologista tai anatomista syytä. Tämän vuoksi puhutaankin epäspesifistä alaselkäkivusta, kertoo vastaava tutkija Henry Railo.

Tutkimukseen voivat osallistua kaikki halukkaat 18–55-vuotiaat. Tutkimus toteutetaan etänä. Siihen sisältyy lyhyt puhelu sekä kyselylomakkeen täyttö netissä.

Jos haluat osallistua, ilmoita yhteystietosi osoitteeseen selkatutkimus@gmail.com.

Luotu 20.11.2020 | Muokattu 20.11.2020