Vapaaehtoisia terveitä miehiä ja naisia lääketutkimukseen

10.01.2019

Vapaaehtoisia terveitä miehiä ja naisia haetaan osallistujiksi kliiniseen lääketutkimukseen, joka toteutetaan CRST Oy:ssä (Clinical Research Services Turku). Tutkimuksen toimeksiantaja on suomalainen lääkekehitysyritys Faron Pharmaceuticals Oy.

Osallistujia haetaan nyt tutkimuksen toiseen osaan, jossa arvioidaan tutkimusvaiheessa olevan lääkkeen (FP-1201-lyo) ja vertailuvalmisteen (FP-1201) käyttäytymistä elimistössä ja vaikutuksia biologisiin merkkiaineisiin suonensisäisen annostelun jälkeen. Lääkettä FP1201-lyo kehitetään käytettäväksi tehohoidossa olevilla potilailla mm. äkillisen hengitysvajausoireyhtymän ja monielinvaurion hoidossa.

Tutkimukseen kuuluu alku- ja lopputarkastus ja varsinainen tutkimusjakso, jonka aikana tutkimuslääkettä annostellaan tutkimuskeskuksessa suonensisäisenä injektiona kerran päivässä 3 päivän ajan. Tutkimusjakson aikana vietetään yksi n. 11 tunnin mittainen päivä tutkimuskeskuksessa (1. annostelupäivä) ja tehdään kaksi noin kolmen tunnin aamukäyntiä (2. ja 3. annostelupäivä) sekä viisi lyhyttä, noin tunnin kestävää aamukäyntiä. Tutkittavista kerätään veri- ja virtsanäytteitä, sydämen sähköistä toimintaa seurataan EKG-laitteiden avulla, mitataan verenpainetta, sydämen sykettä ja kehon lämpötilaa sekä tehdään lääkärintarkastuksia.

Tärkeimmät tutkittavien valintaperusteet ovat:

  • 18-45 –vuotias mies tai nainen;
  • hyvä terveys, ei säännöllistä lääkitystä (ehkäisyvalmisteet sallitaan);
  • paino 50-100 kg ja painoindeksi 18-30 kg/m2 (eli ei merkittävää ylipainoa);
  • ei runsasta tupakan tai muiden nikotiinituotteiden käyttöä (korkeintaan 5 savuketta päivässä sallitaan);
  • ei verenluovutusta viimeisten 2 kuukauden aikana tai osallistumista toiseen lääketutkimukseen viimeisten 3 kuukauden aikana.

Osallistujille maksetaan veronalainen haittakorvaus tutkimuksen aiheuttamasta rasituksesta ja epämukavuudesta sekä jokapäiväisten toimintojen rajoittumisesta. Myös matkat julkisilla kulkuneuvoilla ja mahdollinen ansionmenetys korvataan. Tutkimuksesta vastaa CRST Oy:n tutkimusjohtaja, professori Mika Scheinin.

Mikäli olette kiinnostunut osallistumisesta, saatte lisätietoja oheisen linkin kautta http://www.crst.fi/C637

CRST Oy, Itäinen Pitkäkatu 4B, Turku
www.crst.fi
https://www.facebook.com/CRSTturku/

Luotu 10.01.2019 | Muokattu 10.01.2019