Lihavuus 3 - 4 op -opintojakso avoimessa yliopistossa

Lihavuus, ravitsemus, aivot, geenit, mikrobit, liikunta...

Lääketieteellisen tiedekunnan opintoihin kuuluvalla opintojaksolla käsitellään lihavuuden vaikutusta elimistön toimintaan, lihavuutta yksilöllisenä kokemuksena ja yhteiskunnallisena ilmiönä sekä lihavuuden hoitomuotoja mukaan lukien elämäntapamuutoksia ja laihduttamista.
 
Opintojakso soveltuu erityisesti terveydenhuoltoalan sekä muiden alojen työntekijöille ja opiskelijoille, joiden on tärkeätä tietää syömiseen ja lihavuuteen liittyvistä sosiaalisesta ja yhteiskunnallisesta ulottuvuuksista, ymmärtää lihavuuden vaikutukset ihmisen terveyteen sekä osata antaa elintapaohjausta.
 
Sisältö:

  • Lihavuuden vaikutus ihmisen aineenvaihduntaan ja terveyteen
  • Elintapojen ja perimän vaikutus lihavuuteen ja laihtumiseen
  • Lihavuuteen liittyvät sosiaaliset ja yhteiskunnalliset ulottuvuudet
  • Lihavuuden hoitomuodot

Opintojakso järjestetään lääketieteellisen tiedekunnan kanssa integroituna opetuksena. Opinnot voi hyväksyttää osaksi lääketieteellisen tiedekunnan perustutkintojen valinnaisia opintoja.

Opintoihin kuuluu opintotehtäviä ja verkko-opiskelua sekä asiantuntijaluentoja, jotka ovat tallenteina verkossa. Opintojaksolle voi osallistua verkon kautta paikkakunnasta riippumatta lukuun ottamatta tenttiä, jonka voi suorittaa Turun yliopiston sähköisessä tenttitilassa Turussa, Porissa ja Raumalla tai myös muiden korkeakoulujen tenttitiloissa. Lue tarkemmat tiedot opetusohjelmasta.

Opetusohjelmat:

> Opetusohjelma 3 - 4 op

Huom! Kevätlukukaudeksi 2021 suunniteltu jakso järjestetään alustavan suunnitelman mukaan syyslukukaudella 2021.

Tutustu myös muihin lääke- ja terveystieteellisiin opintoihin avoimessa yliopistossa!