Lääketieteellisen tiedekunnan opintoihin kuuluva opintojakso perehdyttää stressiin ja sen vaikutuksiin muun muassa työelämässä, opiskelussa ja mielenterveydessä. Lisäksi opintojaksolla perehdytään tietoisuustaitoihin selviytymiskeinona negatiivista stressiä vastaan.

Stressilääketieteen perusteet 1 op

Opintojakso järjestetään yhteistyössä lääketieteellisen tiedekunnan kanssa. Opintojakso on biolääketieteen ja terveystieteiden perustutkintoihin sekä LL- ja HLL-tutkintoihin sisältyviä valinnaisia opintoja.

Opintojakso järjestetään verkko-opintoina 12.9. - 13.11.2023. Asiantuntijaluennot (6 luentokertaa, yht. 12 t) pidetään reaaliaikaisesti verkossa ja luennoista tehdään myös tallenteet. Opinnot ovat tarjolla myös avoimen yliopisto-opetuksen yhteistyöoppilaitoksissa.

Opintojakson luennot (klo 16.15 - 17.45):

12.9. Stressin perusteet ja neurobiologiaa, apulaisprofessori Noora Scheinin

19.9. Stressi ja mielenterveys – tutkimuksesta klinikkaan, psykiatrian erikoislääkäri Jyrki Korkeila

26.9. Prenataali- eli raskaudenaikainen stressi, apulaisprofessori Linnea Karlsson

3.10. Stressi ja alkoholi, EL, kliininen opettaja Jeppe Snell

12.10. Stressi ja uni, EL, LT, unilääketiet. erit. pät Juha Markkula

23.10. Tietoisuustaidot, hengittäminen ja stressi, psykologi Minna Martin

Opintojen sisältö ja opetusohjelma: Tutustu opintojen sisältöön, opetus- ja opiskelutapoihin sekä aikatauluihin opinto-oppaassa.

> Opinto-opas

VERKKO-OPINNOT

Opintoihin voi osallistua verkossa lukuun ottamatta opintosuorituksena olevaa tenttiä, jonka voi suorittaa Exam-tenttipalvelussa. Tenttipalvelu on käytettävissä Turussa, Porissa ja useiden korkeakoulujen tiloissa.

Ilmoittautuminen: Opintomaksu on 15 euroa. Avoimen yliopisto-opetuksen kiintiö on 50 opiskelijaa, valinta ilmoittautumisjärjestyksessä.

> Ilmoittautuminen 10.8. - 10.9.2023

OPINNOT YHTEISTYÖOPPILAITOKSISSA

Opinnot ovat tarjolla myös avoimen yliopisto-opetuksen yhteistyöoppilaitoksissa (opintojakson tentin voi suorittaa opistoissa): Helsingin seudun kesäyliopisto, Kirkkonummen kansalaisopisto ja Tampereen kesäyliopisto.

Ilmoittautuminen: Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu ensin suoraan opistoon. Saat opistosta ohjeet ilmoittautumiseen avoimen yliopiston ilmoittautumispalvelussa.

Tutustu myös muihin lääke- ja terveystieteellisiin opintoihin avoimessa yliopistossa!