opiskelijoita Feeniks kirjastossa (10)

Opiskelu avoimessa yliopistossa

Avoin yliopisto-opetus avaa kaikille kiinnostuneille mahdollisuuksia osallistua yliopisto-opintoihin pohjakoulutuksesta ja iästä riippumatta. Turun yliopiston avoimessa yliopistossa opiskelee vuosittain noin 8 000 aikuisopiskelijaa. Tervetuloa mukaan!

Avoin yliopisto-opetus tarjoaa monia mahdollisuuksia

Avoimen yliopiston opinnot sopivat sinulle

 • jos tavoitteenasi on hakea opiskelijaksi yliopistoon ja tutkinnon suorittaminen. Lue lisää Tavoitteena tutkinto -sivulta.
 • jos haluat kehittää osaamistasi työelämän tarpeisiin. Lue lisää Kehitä ammatillista osaamistasi -sivulta.
 • jos haluat opiskella uutta tieteellistä tietoa ja hankkia uusia taitoja itseäsi kiinnostavista asioista yleissivistyksen vuoksi tai harrastuksiisi liittyen. Tutustu Opiskelu harrastuksena -vinkkeihin.

Jos yliopisto-opinnot ja tutkinnot ovat sinulle uusi asia, tutustu Mitä avoimessa yliopistossa voi opiskella -ohjeisiin.

Kuka voi opiskella avoimessa yliopistossa

 • Kuka voi opiskella -sivulla on ohjeita opiskelun edellytyksistä ja opiskelutaidoista, sivutoimisesta opiskelusta, opiskelusta opintovapaalla tai työttömänä ym.

Miten avointa yliopisto-opetusta järjestetään, miten opiskellaan

 • Miten avoimessa yliopistossa opiskellaan -sivulla esitellään erilaiset opetus- ja opiskelutavat (lähiopetus, monimuoto-opinnot, verkko-opinnot) pääpiirteissään. Toteutustavat vaihtelevat, joten katso tarkemmat tiedot opintojen opetusohjelmasta.

Suunnittele itsellesi sopivat opinnot

 • Tutustu opintotarjontaan: voit valita opintoja oman kiinnostuksesi ja tarpeesi mukaan. 
  Jos aiot hakea tutkinto-opiskelijaksi, valitse ko. tutkinto-ohjelmaan sisältyviä opintoja.
  Jos opiskelet työttömänä, tutustu Kuka voi opiskella -sivulla oleviin ohjeisiin
 • Tutustu opetusohjelmiin. Opetusohjelmissa kerrotaan, mitä opinnot sisältävät ja missä, miten ja milloin opinnot järjestetään. Opetusohjelmissa ovat myös tiedot opetus- ja opiskelutavoista ja aikatauluista, ilmoittautumisajat ja ilmoittautumiseen liittyvät ohjeet kuten tiedot mahdollisista opiskelijakiintiöistä tai edellytettävistä aiemmista opinnoista.
 • Laadi oma opiskelusuunnitelmasi opetusohjelman perusteella. Ota huomioon opintojen laajuus ja sen mukainen työmäärä. Jos sinulla ei ole kokemusta yliopisto-opintojen suorittamisesta tai jos olet työelämässä, yhden opintokokonaisuuden (esim. perusopinnot 25 op) suorittaminen lukuvuoden aikana on realistisempaa kuin kahden opintokokonaisuuden suorittaminen.
 • Tutustu ilmoittautumista koskeviin ohjeisiin etukäteen.

Jos jokin asia mietityttää, ota yhteyttä opintoneuvojiimme!