Aura Sevon profiilikuva
Aura
Sevon
väitöskirjatutkija, kirjallisuustieteet ja kirjoittaminen
PhD researcher

Contact

Asiantuntijuusalueet

Feministinen teoria
monikielinen kirjallisuus
ruumiillisuus
kirjallisuuden kääntäminen ja käännösteoria
kokeileva feministinen kirjallisuus
Hélène Cixous
Marguerite Duras
Theresa Hak Kyung Cha

Biografia

Väitöskirjatutkija yleisessä kirjallisuustieteessä (Turun yliopisto) ja sukupuolentutkimuksessa (Université Paris 8). Valmistuin filosofian maisteriksi 2010. Yhdistelin monitieteisessä gradussani ranskalaista 1900-luvun kaunokirjallisuutta ja filosofiaa muodostaen dialogin Marguerite Durasin, Luce Irigarayn ja Jacques Lacanin tekstien välille. Sivuaineen tutkielmani tein Durasin kääntämisestä. Maisterintutkinnon ja jatko-opintojen välillä pidin seitsemän vuoden tauon, jonka aikana käänsin kirjallisuutta ja toimin vapaana kustannustoimittajana. Olen kirjoittanut myös romaanin, lastenkirjallisuutta, esseitä, kritiikkiä ja laululyriikkaa.

Opetus

Olen vieraillut luennoimassa ranskalaisesta kirjallisuudesta, naiskirjoituksesta ja lyyrisestä esseestä eri oppilaitoksissa. Lisäksi olen pitänyt luentoja, joissa heittäydytään teoriaosuuden jälkeen tekemään luovan kirjoittamisen harjoitteita. Vuonna 2021 opetin kotimaista kirjallisuutta Pariisin Inalcossa.

Tutkimus

Väitöstutkimuksessani käsittelen vaihtoehtoista tietoa ja kokeilevaa feminiinistä ilmaisua monikielisten ja monikulttuuristen naisten kirjoittamisessa. Tutkimus sijoittuu vertailevan kirjallisuudentutkimuksen, feministisen filosofian, sukupuolentutkimuksen ja tyylintutkimuksen välimaastoon. Kesällä 2018 olin tutkijavaihdossa Pariisissa sukupuolen ja seksuaalisuuden LEGS-laboratoriossa (CNRS/UPL Paris 8/Paris Nanterre), ja keväästä 2019 lähtien olen tehnyt väitöskirjaa yhteisohjaussopimuksella Université Paris 8:n sukupuolentutkimuksen kanssa. Kevään 2022 olin tutkijavaihdossa UC Berkeleyssä Yhdysvalloissa.

Julkaisut

Järjestä: