Aura Sevon profiilikuva
Aura
Sevon
tohtorikoulutettava, Kirjallisuustieteet ja kirjoittaminen
PhD researcher

Ota yhteyttä

Asiantuntijuusalueet

Feministinen kirjallisuus ja teoria
ruumiillisuus
monikielinen kirjallisuus
kirjallisuuden kääntäminen
tyylintutkimus
lyyrinen essee
Hélène Cixous
Marguerite Duras
Theresa Hak Kyung Cha

Biografia

Väitöskirjatutkija yleisessä kirjallisuustieteessä (Turun yliopisto) ja sukupuolentutkimuksessa (Université Paris 8). Valmistuin filosofian maisteriksi 2010. Yhdistelin monitieteisessä gradussani ranskalaista 1900-luvun kaunokirjallisuutta ja filosofiaa muodostaen dialogin Marguerite Durasin, Luce Irigarayn ja Jacques Lacanin tekstien välille. Sivuaineen tutkielmani tein Durasin kääntämisestä. Maisterintutkinnon ja jatko-opintojen välillä pidin seitsemän vuoden tauon, jonka aikana käänsin kirjallisuutta ja toimin vapaana kustannustoimittajana. Olen kirjoittanut myös lastenkirjallisuutta, esseitä, kritiikkiä ja laululyriikkaa.

Opetus

Olen vieraillut luennoimassa ranskalaisesta kirjallisuudesta, feminiinisestä kirjoittamisesta ja lyyrisestä esseestä eri oppilaitoksissa. Lisäksi olen pitänyt luentoja, joissa heittäydytään teoriaosuuden jälkeen tekemään luovan kirjoittamisen harjoitteita. Kesällä 2018 olin tutkijavaihdossa Pariisissa sukupuolen ja seksuaalisuuden LEGS-laboratoriossa (CNRS/UPL Paris 8/ Paris Nanterre), ja keväästä 2019 lähtien olen tehnyt väitöskirjaa cotutelle-ohjauksessa Université Paris 8:n sukupuolentutkimuksen kanssa.

Tutkimus

Väitöstutkimuksessani käsittelen kokeilevaa feminiinistä tyyliä ja vaihtoehtoista tietoa monikielisten ja -kulttuuristen naisten kirjoittamisessa. Tutkimus sijoittuu vertailevan kirjallisuudentutkimuksen, feministisen filosofian, sukupuolentutkimuksen ja tyylintutkimuksen välimaastoon. 

Julkaisut

Järjestä: