Jenniliisa Salminen profiilikuva
Jenniliisa
Salminen
Kieli- ja käännöstieteiden laitos
PhD

Contact

Asiantuntijuusalueet

Venäläinen kirjallisuus
lastenkirjallisuus
fantasiakirjallisuus
venäläinen nykykirjallisuus

Biografia

Olen työskennellyt Turun yliopiston venäjän kielen oppiaineessa tuntiopettajana, yliopisto-opettajana,  yliopistonlehtorina ja tutkijana. Turussa myös väittelin tohtoriksi vuonna 2009 neuvostoliittolaisesta lasten fantasiakirjallisuudesta. Vapaa-ajallani luen muutakin kuin venäläistä kirjallisuutta.

Opetus

Olen opettanut venäjän kielen oppiaineessa venäjän kieleen, kirjallisuuteen ja kulttuuriin liittyviä kursseja. Aihepiirit vaihtelevat peruskielitaitokursseista kirjallisuuden historiaan ja venäläisen kirjallisuuden erikoiskysymyksiin.

Tutkimus

Tutkin venäläistä lastenkirjallisuutta, fantasiakirjallisuutta ja nykykirjallisuutta. Minua kiinnostaa, miten kirjallisuudessa rakennetaan erilaisia maailmoja ja tapoja nähdä yksilö suhteessa ympäröivään maailmaan - tai miten kirjallisuuden kautta manipuloidaan ihmisten tapoja hahmottaa maailmaa. Fantasiakirjallisuudessa minua kiinnostaa toisaalta sen kulttuurisidonnaisuus, toisaalta sen mahdollisuus ylittää kulttuuri- ja sukupolvirajoja. Lisäksi olen kiinnostunut kielen ja kirjallisuuden opettamiseen liittyvistä metodologisista kysymyksistä.

Julkaisut

Järjestä:

Silitysrautoja ja timantteja (2018)

Ajan kohina
Jenniliisa Salminen
(Artikkeli ammattilehdessä tai kirjoitus ammatillisessa blogissa (D1))