Johanna Jokioja profiilikuva
Johanna
Jokioja
elintarviketieteet
PhD, Postdoctoral Researcher

Ota yhteyttä

Asiantuntijuusalueet

Flavonoidit
Metabolomiikka
Kliiniset tutkimukset
Ydinmagneettinen resonanssispektroskopia
Kromatografia
Massaspektrometria

Biografia

FM Johanna Jokioja toimii tohtorikoulutettavana Elintarvikekemian ja Elintarvikekehityksen yksikössä, Biokemian laitoksella, Turun yliopistossa.

Opetus

Johanna Jokioja on ohjannut yhtä diplomi-insinöörin lopputyön tekijää, kahta kandidaatin tutkielman tekijää, yhtä syventävien harjoitustöiden tekijää ja kahta tutkimusavustajaa.

Tutkimus

Johanna Jokioja tutkii elintarvikkeiden flavonoidien yhteyttä ihmisen terveyteen käyttäen kliinisiä tutkimuksia, metabolomiikkaa, ydinmagneettista resonanssispektroskopiaa, kromatografiaa ja massaspektrometriaa.

Julkaisut

Järjestä:

Effects of Anthocyanin Extracts from Bilberry (Vaccinium myrtillus L.) and Purple Potato (Solanum tuberosum L. var. ‘Synkeä Sakari’)on the Plasma Metabolomic Profile of Zucker Diabetic Fatty Rats (2020)

Journal of Agricultural and Food Chemistry
Kang Chen, Xuetao Wei, Jian Zhang, Raghunath Pariyani, Johanna Jokioja, Maaria Kortesniemi, Kaisa M. Linderborg, Jari Heinonen, Tuomo Sainio, Yumei Zhang, Baoru Yang
(Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tai data-artikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A1))