Minna Vainio profiilikuva
Minna
Vainio
fysiologia ja genetiikka
PhD

Ota yhteyttä

Asiantuntijuusalueet

soluviestintä
hormonaalinen säätely
solukalvoreseptorit
verkko-opetus
opetuksen kehittäminen

Biografia

Olen työskennellyt Turun yliopistossa opetustehtävissä vuodesta 1997. Opiskelin biologiaa Jyväskylän yliopistossa 1990-1994 pääaineenani solubiologia. Tohtorin tutkinnon olen suorittanut Turun yliopistoon vuonna 2000, mutta tutkintoon liittyvä tutkimustyö on suoritettu professori Kid Törnquistin tutkimusryhmässä ensin Minervan lääketieteellisessä tutkimuslaitoksessa Helsingissä ja vuodesta 1997 alkaen Åbo Akademissa. Turun yliopistossa työskennellessäni olen lisäksi osallistunut erityisesti opintojen ohjauksen ja opetuksen kehittämiseen. Lisäksi tehtäviini on kuulunut toimiminen yliopiston henkilöstönkehittämistyöryhmässä ja laatutyön ohjausryhmässä.  Vuosina 2017-2019 olen myös toiminut biologian laitoksen opetusasioista vastaavana varajohtajana.

Opetus

Opetusalani on eläinfysiologia, joka sisältää toimintojen ja mekanismien tuntemusta solutasolta aina elinten ja elinjärjestelmien toimintaan yksilötasolla. Opetukseeni kuuluu laboratorioharjoituksia sekä luennoimista perus- aine-, ja syventävissä opinnoissa. Erityisesti solubiologian ja histologian opetus ovat eritysosaamistani. Olen suorittanut opettajapätevyyteen vaadittavat opinnot yliopistopedagogiikassa vuonna 2010 ja osallistunut lukuisiin opetuksen kehittämishankkeisiin erityiseti histologian verkko-opetukseen liittyen.

Tutkimus

Tutkimustyöni on keskittynyt G-proteiinikytkentäisten reseptorien toimintaan erityisesti solumalleissa ja hormonaalisissa säätelyjärjestelmissä. Post doc - kauteni suoritin professori Mika Scheininin tutkimusryhmässä farmakologian oppiaineessa. Tämän jälkeen olen tehnyt tutkimusyhteistyötä useiden biolääketieteen ja biologian alan tutkimusryhmien kanssa.

Julkaisut

Järjestä: