Lukioyhteistyö ja yliopisto-opinnot lukiolaisille

Lukioyhteistyön muodot
Maistiaisluennot lukiolaisille

Yliopiston tarjonnassa on ns. maistiaisluentoja, joille lukiolaiset voivat vapaasti osallistua ja kurkistaa yliopisto-opetukseen. Osa lukioista hyväksyy yliopistoluentojen seurannan osaksi opo-kurssia (ns. vierailupassi). Ks. maistiasluentojen sisällöt ja aikataulut.

Yliopisto-opinnot lukiolaisille: opintotarjonta ja ilmoittautuminen 2019 - 2020

Lukioiden opiskelijat voivat suorittaa lukuvuoden aikana pääsääntöisesti lähiopetuksena (Turussa tai Porissa) toteutettavia yliopisto-opintoja osallistumalla tiedekuntien lukiolaisille avaamaan opintotarjontaan. Lukiolaisille on tarjolla kursseja useasta oppiaineesta ja ne on koottu alle tiedekunnittain (ks. tarkempia lisätietoja kurssisisällöistä) (lista täydennetty elokuussa). Kaikkiin opintoihin on määritelty lukiolaisille erilliset kiintiöt. Opinnot ovat maksuttomia.

Opinnoista kiinnostuneen lukiolaisen on oltava yhteydessä oman koulunsa yhteyshenkilöön, joka ilmoittaa opintosihteeri Maija Immoselle (maija.immonen@utu.fi) tiedot opintoihin osallistujista. Maija ohjeistaa yhteydenoton jälkeen tarkemmin yhteyshenkilöä / lukiolaista.

Suoritukset tallennetaan Turun yliopiston opiskelijatietojärjestelmään. Jos opiskelija pääsee myöhemmin suorittamaan tutkintoa Turun yliopistoon, suoritukset siirtyvät automaattisesti osaksi opiskelijan suoritustietoja.

Opintojen sisällöistä ja suoritustavoista saa lisätietoa kunkin opintojakson opettajilta ja vastuuhenkilöiltä.

Humanistinen tiedekunta

Arkeologia
Kulttuurihistoria
Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma