Lukioyhteistyö ja yliopisto-opinnot lukiolaisille

Lukioyhteistyön muodot
Yliopisto-opinnot lukiolaisille

Lukioiden opiskelijat voivat suorittaa lukuvuoden aikana pääsääntöisesti lähiopetuksena (Turussa tai Porissa) toteutettavia yliopisto-opintoja osallistumalla tiedekuntien lukiolaisille avaamaan opintotarjontaan.

Kaikkiin opintoihin on määritelty lukiolaisille erilliset kiintiöt. Opinnot ovat maksuttomia ja niihin ilmoittaudutaan Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelun kautta. Suoritukset tallennetaan Turun yliopiston opiskelijatietojärjestelmään. Jos opiskelija pääsee myöhemmin suorittamaan tutkintoa Turun yliopistoon, ne siirtyvät automaattisesti osaksi opiskelijan suoritustietoja.

Ennen ilmoittautumista yliopiston opintoihin lukiolaisen on oltava yhteydessä oman koulunsa yhteyshenkilöön. Ilmoittautuminen vahvistetaan vasta, kun opintohallinnosta vastaava opintosihteeri (maija.immonen@utu.fi) on saanut yhteistyölukioista yhteyshenkilöltä tiedot opintoihin osallistujista.

Opintojen sisällöistä ja suoritustavoista saa lisätietoa kunkin opintojakson opettajilta ja vastuuhenkilöiltä.

Opintotarjonta lukiolaisille 2018 - 2019

Lukiolaisille on tarjolla kursseja useasta oppiaineesta (ks. tarkempia lisätietoja kurssisisällöistä):

• arkeologia
  • kulttuurihistoria
  • monikielinen käännösviestintä
  • pohjoismaiset kielet
  • saksan kieli
  • taidehistoria
  • yleinen kirjallisuustiede
  • kasvatustiede
  • maailmakaikkeus ja maapallon luonnon kehitys alkuräjähdyksestä nykyhetkeen
  • biologia