Maantieteen tutkinto-ohjelma, filosofian maisteri (2 v)

Koulutus sopii sinulle, jos:

• haluat ymmärtää luonnon sekä ihmistoiminnan dynaamisia vuorovaikutuksia
  • olet kiinnostunut sekä luonnontieteellisistä että yhteiskuntatieteellisistä tutkimusmenetelmistä
  • haluat oppia digitaalisen paikkatiedon hallinta- ja sovellustaitoja

Maantieteen koulutus tarjoaa valmiudet ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyvien kysymysten laajaan alueelliseen jäsentämiseen ja kestävän kehityksen mukaisten ratkaisujen etsimiseen. Opit analysoimaan monimutkaisia ilmiöitä eri aika- ja aluemittakaavoissa sekä työskentelemään luonnon- ja yhteiskuntatieteellisten haasteiden rajapinnalla.

Turun yliopistossa painotetaan maantieteen laaja-alaisuutta luonnonilmiöiden ja yhteiskuntien ymmärtämisessä sekä monipuolisia yhteyksiä muihin tieteenaloihin. Voit opiskella aktiiviseen tutkimukseemme perustuvia erikoistumisaloja: globaalimuutostutkimus, kaupunkitutkimus, paikkatietotutkimus, talouden ja innovaatioiden tutkimus, vesistö- ja rannikkotutkimus sekä ympäristötutkimus.

Voit valita sivuaineesi mistä tahansa tiedekunnasta. Kansainvälinen opiskelijavaihtomme on monipuolista ja vilkasta, ja sinulla on mahdollisuus osallistua myös kansainvälisiin tutkimushankkeisiimme. Yliopistomme kenttäasemat Saaristomeren tutkimuslaitos Seili ja Lapin tutkimuslaitos Kevo tarjoavat arvokkaan tuen koulutuksellesi.

Saat vahvan ammatillisen perustan työllistyä yhteiskunnan eri sektoreille - asiantuntijaksi, tutkijaksi tai opettajaksi yksityiselle sekä julkiselle sektorille. Maantieteen aineenopettajan koulutus perustuu yhteistyöhön ja vastaa koulumaailman muuttuviin tarpeisiin.

Get inspired by science.
Meiltä valmistut työhön, joka innostaa ja inspiroi.

Koulutuksesta valmistuneiden uramahdollisuuksia:

• aineenopettaja