Oman valintakoevastauksen pyytäminen

Valintakokeeseen osallistuneena voit tulla katsomaan arvostellun valintakokeesi yliopiston tiloihin tai pyytää sen lähettämistä sinulle. Valintakoevastaus täytyy aina tilata ennakkoon. Alta löydät ohjeet vastauksesi tilaamiseen.

Miten tilaan valintakokeen?
  1. Päätä, haluatko kopion vastauksestasi
    • katsottavaksi yliopistolla, maksuton
    • postitettuna kotiin, maksu 10 €
    • sähköpostiisi Suomi.fi-palvelun kautta, maksu 10 €. Sinun tulee antaa Suomi.fi -palvelussa erikseen lupa viestien vastaanottamiseen sitä kautta.
  2. Lue alla olevat ohjeet aikataulusta ja poikkeuksista. 
  3. Tilaa valintakokeesi osoitteesta hakijapalvelut@utu.fi. Kerro viestissä nimesi, syntymäaikasi ja mitä valintakoetta pyyntösi koskee. Kerro myös miten haluat kopion toimitettavan ja osoitteesi, mikäli toivot postitusta.
  4. Maksa tilaus tarvittaessa UTUShopissa.

Vuoden 2019 valintakokeita voi tilata 31.5.2020 saakka.

Mikäli valitsit vaihtoehdon, jossa tulet katsomaan vastaustasi yliopistolle, saat sähköpostiviestin kun kokeesi on katsottavissa. Opiskelijakeskus Disco

Kirjeenä tai sähköpostilla toimitettavaksi pyydetyt vastaukset postitetaan viikon kuluessa. Yliopisto ei vastaa postin kuljetettavaksi annettujen kirjeiden toimitusaikataulusta.

Ota huomioon seuraavat poikkeukset

Biologia
Myös muilla paikkakunnilla kuin Turussa tehdyt biologian valintakokeen vastaukset pyydetään vuonna 2019 Turun yliopistosta.
 
Biolääketiede:
Valintakoevastaus pyydetään siitä yliopistosta jossa on osallistunut valintakokeeseen. Turun yliopistossa biolääketieteen valintakokeen tehneet voivat tilata vastauksensa tällä verkkosivulla olevan ohjeistuksen mukaisesti. Itä-Suomen yliopistossa kokeen tehnyt toimii heidän ohjeidensa mukaan.

Humanistisen tiedekunnan valintakokeita ei voi tilata, mutta kokeista voi kysellä suoraan oppiaineista tiettyinä aikoina.
 
Kasvatustieteiden tiedekunta:
VAKAVA-kokeen vastauslomakkeet tilataan Helsingin yliopistosta.

Kauppatieteet
Valintakoevastaus pyydetään siitä yliopistosta jossa on osallistunut valintakokeeseen, eli Turussa tai Porissa kokeen tehneet pyytävät kokeen tämän sivun ohjeistuksen mukaisesti.

Lääketiede ja hammaslääketiede:
Valintakoevastaus pyydetään siitä yliopistosta jossa on osallistunut valintakokeeseen, eli Turussa kokeen tehneet pyytävät kokeen tämän sivun ohjeistuksen mukaisesti.

Oikeustiede:
Valintakoevastaus pyydetään Itä-Suomen yliopistosta.
 
Psykologia:
Valintakoevastaus pyydetään siitä yliopistosta, jossa teit kokeen. Eli Turussa kokeen tehneet pyytävät kokeen tämän sivun ohjeistuksen mukaisesti.
 
Sosiaalityö:
Turun yliopistossa sosiaalityön valintakokeen tehneet voivat tilata vastauksensa tällä verkkosivulla olevan ohjeistuksen mukaisesti. Muiden valintakoeyhteistyöyliopistojen osalta aikataulut, yhteystiedot ja yliopistokohtaiset menettelyohjeet julkaistaan Tampereen yliopiston verkkosivulla.
 
Tietojenkäsittelytiede:
Valintakoevastaus pyydetään siitä yliopistosta jossa on osallistunut valintakokeeseen. Turun yliopistossa valintakokeen tehneet voivat tilata vastauksensa tällä verkkosivulla olevan ohjeistuksen mukaisesti.
 
Tietotekniikka ja biotekniikka (DIA-valinta):
Valintakoevastaukset pyydetään Aalto-yliopistosta

Mallivastaukset ja arvosteluperusteet

Mahdollisia valintakokeen mallivastauksia/arvosteluperusteita ei lähetetä hakijoille. Julkaistut mallivastaukset löytyvät täältä.