Yleinen kirjallisuustiede, filosofian maisteri (2 v)

Koulutus sopii sinulle, jos:

• haluat valmistua laajasti kirjallisuuden ja kulttuurin kysymyksiin perehtyneeksi asiantuntijaksi
  • olet kiinnostunut urasta kulttuurikentällä esimerkiksi kustannusalalla, kulttuurijärjestöissä, hallinto- ja projektitehtävissä tai media-alalla

Kirjallisuustieteiden maisteriopinnoissa opit teoreettisen ja historiallisen tiedon avulla ymmärtämään ja tulkitsemaan kirjallisuuden ominaispiirteitä, merkityksiä ja yhteiskunnallisia edellytyksiä.

Koulutuksesta valmistut kriittiseksi, laajasti kirjallisuuden ja kulttuurin kysymyksiin perehtyneeksi asiantuntijaksi, jolla on valmiudet toimia opetuksen, viestinnän, hallinnon, tutkimuksen ja kulttuurielämän moninaisilla kentillä.

Koulutuksesta valmistuneita opiskelijoita sijoittuu myös koulutussektorin ja kulttuurintuotannon palvelukseen. Kotimainen kirjallisuus tai yleinen kirjallisuustiede voi olla pääaineena myös suomen kielen ja kirjallisuuden opettajaksi tähtäävällä.

Get inspired by future.
Meiltä valmistut työhön, joka innostaa ja inspiroi.

Koulutuksesta valmistuneiden uramahdollisuuksia:

• äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja
  • (yliopisto-)opettaja
  • tiedottaja