Cyrin Sanomat 1/2015

​Puheenvuoro

HKA-väitöskirjatutkija LitM Tanja Matarma

Tanja.jpg.png 

Kavereiden kanssa leikityt pihaleikit, metsäleikit ja muu luonnollinen liikkuminen pihaympäristöissä kuuluivat nykyvanhempien lapsuuteen itsestäänselvyytenä. Harrastuksiin ja kouluun kuljettiin harvemmin autolla, vaan sinne pyöräiltiin tai käveltiin. Puhelimilla ei soitettu kavereita kylään, vaan heidät haettiin kotoa itse. Nykyään tilalle ovat tulleet älypuhelimet ja tabletit, joilla voi chattailla, soittaa ja pelata erilaisia pelejä. Harrastuksia valtaosalla kouluikäisistä edelleen on, mutta monesti niihin kuljetaan autokyydillä.

hiutale.jpghiutale.jpghiutale.jpg

Uusia julkaisuja 

Antti J Knaapila, Mari A Sandell, Jenni Vaarno, Ulla Hoppu, Tuuli Puolimatka, Anne Kaljonen & Hanna Lagström:
Food neophobia associates with lower dietary quality and higher BMI in Finnish adults (
Taipumus vältellä uusia ruokia voi altistaa ylipainolle)

suomenkielinen tiivistelmä >>
linkki artikkeliin >>

hiutale.jpghiutale.jpghiutale.jpg

Uusia opinnäytteitä

Heli Ahti:
Ruokapalveluhenkilöstön näkemyksiä kouluruoasta - ”Periaatteessa kaikki on kunnossa, mutta se lapsi ei kuitenkaan syö”

Lisää tutkimuksesta >> 

Kati Lüthje:
Lapsen varhaisen temperamentin ja vanhempien yksinäisyyden yhteys lapsen sosiaaliseen kompetenssiin

hiutale.jpghiutale.jpghiutale.jpg

Ajankohtaista

Nimityksiä: Nuorisotutkimusseuran hallitus on nimittänyt Nuoriso- ja lapsuudentutkimuksen tutkimuseettisen toimikunnan 10.2.2015. Cyriä toimikunnassa edustaa tutkimusjohtaja Hanna Lagström.

hiutale.jpghiutale.jpghiutale.jpg

Tulevia tapahtumia

LAPSUUS - Tässä ja nyt!  

Cyrin esitelmäsarja lapsen arjesta Turun pääkirjaston Studiossa (Linnankatu 2) starttaa maaliskuun 17. päivä. Esitelmät ovat aina samaan aikaan kello 17.30-19.00. Lataa ohjelma tästä: Ohjelma.pdf

HKA -tutkijaseminaari
Seuraava Hyvän kasvun avaimet -tutkijaseminaari järjestetään 19.3. Tällöin väitöstyötään aiheesta ”Perhe, raha ja konfliktit” esittelee Anniina Kaittila.

ENNAKKOTIETOA: Lapsuudentutkimuksen päivät 2016
VII Lapsuudentutkimuksen päivät järjestetään Turussa 6 – 8.6.2016 teemalla

”Lapsuus arjessa - arki lapsuudessa”

Monitieteiset Lapsuudentutkimuksen päivät ovat vakiinnuttaneet asemansa lapsia ja lapsuutta koskevan tutkimuksen kohtaamispaikkana. Päivät kokoavat yhteen eri alojen tutkijoita ja lapsuuden tutkimuksesta kiinnostuneita. Päivät on järjestetty vuodesta 2008 alkaen eri puolilla Suomea yhteistyössä Lapsuudentutkimuksen seuran ja paikallisten yhteistyötahojen kanssa. Vuoden 2016 päivät järjestetään kansainvälisenä tapahtumana ja Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus Cyri on päivien järjestelyissä mukana.

Vuoden 2016 lapsuudentutkimuksen päivät haastavat lapsuudentutkijoita lähestymään lasten arkea monitieteellisesti ja tekemään uusia avauksia lasten arjen tulkinnoista. Samalla osallistujia haastetaan pohtimaan, mitkä ovat tämän päivän lasten arjen elementit niin aineellisessa kuin kulttuurillisessa mielessä. Päivien tarkemmat teemat, ohjelma ja kutsu työryhmiin ilmestyvät tuonnempana. Seuraa ilmoittelua sivuillamme www.utu.fi/cyri


Tilaa Cyrin Sanomat

Saat ajankohtaista tietoa Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus Cyrin tutkimuksista ja tapahtumista. Voit liittyä postituslistalle lähettämällä viestin cyri@utu.fi.

 

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto