Cyrin Sanomat 5/2013

Puheenvuoro: Tutkimusjohtaja Hanna Lagström, Turun lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus Cyri

Miten parantaa lasten ja nuorten hyvinvointitiedon käytettävyyttä? 

Raportti ”Lasten hyvinvoinnin tila kansallisten indikaattoreiden kuvaamana (alustava käsikirjoitus 16.8.2013)” valottaa lasten hyvinvoinnin kansallista seurantaa ja nykytilaa. Raportissa todetaan, että ”toistaiseksi terveystarkastustietojen tutkimuskäyttö valtakunnallisesti ei ole mahdollista”.
 
On tärkeää pohtia miksi todetaan näin, vaikka samalla painotetaan pienten lasten hyvinvointitiedon seurannan parantumista, mikäli lastenneuvoloiden ja kouluterveydenhuollon määräaikaistarkastusten tiedot saataisiin tutkimuskäyttöön valtakunnallisesti. Lue lisää>>  

Nuoret luupin alla –seminaari opettajille 2.10.2013

Turun alakoulujen oppilaskuntatoiminnasta vastaaville yhdysopettajille järjestettiin seminaari Nuoret luupin alla –hankkeeseen tutustumiseksi. Osallistujia seminaarissa oli 35. 
 
Aiheina olivat Luuppi-kyselyn alustavat tulokset sekä Osallisuuden työpajoista saadut kokemukset nuorten osallistamisesta. Seminaari herättikin keskustelua opettajien kokemuksista osallisuudesta luokkahuoneessa. Iltapäivän muut esitykset koskivat oppilaskuntatoimintaa koulussa, Turun Lasten Parlamentin ja Liikkuva koulu toimintaa.

Uusi kasvo keskuksessa

Valtio-opin ja kasvatustieteiden maisteri Sanna Roos on aloittanut tänä syksynä Nuoret luupin alla projektissa. Hän on aikaisemmin työskennellyt KiVa Koulu –hankkeessa. Sanna viimeistelee väitöskirjaa psykologian laitokselle aiheesta lasten tunteet sosiaalisen käyttäytymisen yhteydessä erityisenä kiinnostuksen kohteena lasten aggressiivinen käyttäytyminen. 
 
Cyrin julkaisuja

Tutkimus: Validoitu mittari äitien ja isien sosiaalisen ja emotionaalisen yksinäisyyden seurantaan (Junttila N. et al. 2013).

HKAn käytössä on jo nyt sekä äitien että isien sosiaalisen ja emotionaalisen yksinäisyyden tiedot raskausajalta lapsen kahdeksan ja kahdeksantoista kuukauden ikään saakka. Lue lisää>>

Cyri mukana Turun Tieteen päivillä

Turun Tieteen Päivillä 18.-19.10.2013 yleisö sai pääkirjastossa mm. lainata kirjan sijaan Cyrin tutkijoita keskustelukumppaniksi. ProMeal-yhteispohjoismaisen kouluruokailututkimuksen innoittamana saimme n. 50 vastausta gallupkysymykseen ”Mikä vanhemmille on tärkeää kouluruokailussa?”. Lue lisää>>

Tulevia tapahtumia (päivitetty lista löytyy www.utu.fi/cyri)

 

 

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto