Lapsiperheiden ravitsemus ja hyvinvointi
 

Tutkimuksen tavoitteena on:

  • Arvioida miten yksilölliset ja perheensisäiset syömiseen liittyvät tavat ja käytännöt vaihtelevat sekä miten ne vaikuttavat lapsen syömiskäyttäytymiseen ja ruokamieltymysten kehittymiseen.
  • Tutkia perimän (ns. makugeeni) ja ruuankäytön välistä yhteyttä erityisesi lapsilla
  • Selvittää miten perheen ruokakäyttäytyminen, varhaiset ruokakokemukset ja lapsen makugeeniperimä selittävät lapsen kasvua ja kehonkoostumusta alle kouluikäisillä lapsilla

 

Osatutkimuksen johtajina toimivat Hanna Lagström ja Mari Sandell

Osatutkimuksen esittely (pdf, Tiedettä ja taidetta taaperoille tapahtuma 2011)>>
 

Asiasana:
Tagit:


20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto