Asiasana: hammasprotetiikka ja purentafysiologia

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Hammasimplanttien käsittely bioaktiivisella lasijauheella voi vähentää haitallisen tulehduksen riskiä (Väitös: DDS, MDentCh Faleh Abushahba, 5.11.2021, hammasprotetiikka ja purentafysiologia)

Hammasimplanttien käytöstä on tullut vakiintunut ja hyväennusteinen hoitomuoto. Hammasimplantteja ympäröivien pehmytkudosten tulehdus, peri-implanttimukosiitti, voi kuitenkin kehittyä implanttirakenteiden ympärille. Hoitamattomana infektio voi levitä syvemmälle pehmytkudoksiin johtaen peri-implantiitiksi kutsuttuun tilaan, mihin liittyy implanttia ympäröivän luun tuhoutuminen. Turun yliopistossa väittelevän Faleh Abushahban tutkimuksessa selvitettiin bioaktiivisella lasijauheella tehdyn ilma-abraasiokäsittelyn vaikutusta hammasimplanttiin.

Bioaktiivinen titaanioksidipinnoite tehostaa haavan paranemista hammasimplanttihoidossa (Väitös: DDS, MDentCh Nagat Areid, 26.3.2021, hammasprotetiikka ja purentafysiologia)

Hydrotermaalisen pinnoitusmenetelmän avulla tehtävä nanohuokoinen titaanioksidipinnoite parantaa hammasimplantin ja ienkudoksen välisen haavapinnan paranemista, selviää DDS, MDentCh Nagat Areidin Turun yliopistossa tarkastettavassa väitöstutkimuksessa. Pinnoitusmenetelmä soveltuu hyvin käytettäväksi myös teollisessa mittakaavassa.

Hammasprotetiikka ja purentafysiologia

Hammasprotetiikka ja purentafysiologia ovat hammaslääketieteen oppiaineita, jotka keskittyvät purennan kuntoutukseen ja purentaelimistön toimintahäiriöiden hoitoon. Oppiaine antaa opetusta näillä osa-alueilla sekä perus- että jatkokoulutustasoilla.