Asiasana: Mediatutkimus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Orwellin teoksen 1984 innoittamassa seminaarissa uppoudutaan populaarikulttuurin lähihistoriaan

10.12.2018

Turun yliopiston yhteydessä toimiva International Institute for Popular Culture sekä musiikkitieteen ja mediatutkimuksen oppiaineet järjestävät 12.12.2018 iltapäiväseminaarin, jonka lähtökohta on George Orwellin vuonna 1949 julkaistu dystopia 1984. Teoksen kautta seminaariesitelmissä luodaan monipuolinen katsaus 1980-luvun populaarikulttuurin lähihistoriaan: musiikkiin, muotiin, elokuvaan ja pelikulttuuriin.

Kirjallisuuden ja musiikin alan uutuuskirjojen kavalkadi

Aika

14.12.2018 klo 12.00 - 13.45
OHJELMA • Kirjallisuuden ja musiikin leikkauspintoja -tutkimusantologiasta kertovat toimittajat, professori emerita Liisa Steinby, yliopistonlehtori Susanna Välimäki ja tutkija Siru Kainulainen. Kirjoittajista paikalla ovat professori Lea Rojola, professori John Richardson, tutkija Viola Parente...

Tutkimus mediatutkimuksen oppiaineessa

Mediatutkimus on monitieteinen tutkimusyhteisö, jossa yhdistellään taiteiden tutkimuksen ja kulttuurintutkimuksen näkökulmia. Oppiaineella on vahvat perinteet elokuva- ja televisiotutkimuksessa, populaarikulttuurintutkimuksessa, mediafilosofiassa, feministisessä mediatutkimuksessa, digitaalisen median tutkimuksessa sekä retoriikan tutkimuksessa.

Opiskelu mediatutkimuksen oppiaineessa

Mediatutkimuksen opinnot antavat valmiuksia ymmärtää ja eritellä mediakulttuuria historiallisina, teknologisina, yhteiskunnallisina ja esteettisinä ilmiöinä. Opinnot kartuttavat sekä monipuolisia kirjoitustaitoja että projektinhallintakykyä.

Mediatutkimuksen oppiaine

Mediatutkimuksen oppiaine keskittyy mediakulttuuriin ja -teknologiaan. Oppiaineen vahvuusalueita ovat elokuva- ja televisiotutkimus, populaarikulttuurin tutkimus, mediafilosofia, feministinen mediatutkimus, digitaalisen median tutkimus ja retoriikan tutkimus.

Uutuusteos sukeltaa turkulaisen populaarimusiikin villien vuosien pyörteisiin

29.11.2017

Kaamos, Tommie Mansfield, Liikkuvat Lapset, 500 kg lihaa, Bogart Co., Mika Vainio, Darude, Suurlähettiläät, Pääkköset, Xysma, Bomfunk Mc’s, Nite Time Jumpers, Reverend Bizarre. Muun muassa. Turkulaiset muusikot ovat olleet 1970-luvulta lähtien populaarimusiikin ensimmäisten aaltojen harjalla Suomessa. Dosentti Pertti Grönholmin ja FT Kimi Kärjen toimittamassa uutuusteoksessa Toisen soinnun etsijät sukelletaan turkulaisen populaarimusiikin ilmiöiden pyörteisiin 1970-luvulta nykypäivään.