Asiasana: ruoantuotanto

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Osta tilalta -päivä kutsuu varsinaissuomalaiset kuluttajat makumatkalle maalle

08.09.2020

Tulevana lauantaina 12.9. varsinaissuomalaiset kuluttajat voivat valita yli 30 maatilasta itselle kiinnostavimmat vierailukohteet. Osta tilalta -päivänä pääsee kurkistamaan tämän päivän maatilan elämään ja ruoan tuotannon menetelmiin sekä tekemään herkullisia ostoksia maatilojen puodeista. Turun yliopisto on mukana tapahtuman järjestämisessä niin valtakunnallisesti kuin Varsinais-Suomen alueella.

Olutproteiinista ja Itämeren levästä etsitään ratkaisuja kestävään ruoantuotantoon

21.01.2019

Elintarvikkeiden valmistuksessa syntyviä sivutuotteita ja Itämerestä peräisin olevaa levää voitaisiin hyödyntää tulevaisuudessa kestävinä ravinnonlähteinä. Turun yliopiston elintarvikekemian ja elintarvikekehityksen yksikkö on mukana kahdessa kansainvälisessä tutkimusohjelmassa, joissa etsitään ratkaisuja kestävään ruoantuotantoon.