Asiasana: Vapaakappaleoikeus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Mainoksia, esitteitä, sanomalehtiä, julisteita - tule mukaan tutustumiskierrokselle Raision pienpainate-ja sanomalehtipalveluihin 13.11.

01.11.2019

Turun yliopiston kirjastoon on vapaakappaleoikeuden kautta karttunut ainutlaatuinen pienpainatekokoelma. Se sijaitsee pääosin Raisiossa Turun yliopiston kirjaston sanomalehti- ja pienpainatepalveluissa. Pienpainatteet ovat arjen painatteita, jotka tarjoavat monipuolisen läpileikkauksen koko yhteiskuntaan, mm. hinnastot, vuosikertomukset, mainokset, julisteet, puhelinluettelot ja ravintoloiden ruokalistat.

Mitä kaikkea löytyy kulttuuriaineistojen työasemalta?

23.10.2019

Tiesitkö, että vapaakappaleisiin kuuluu myös digitoituja historiallisia sanoma- ja aikakauslehtiä, radio- ja tv-kanavien ohjelmia ja suomalaisia verkkosivuja?  Elektroniset vapaakappaleet ovat verkossa julkaistua suomalaista aineistoa, jonka julkaisija on luovuttanut Kansalliskirjastolle pysyvästi säilytettäväksi. Kulttuuriaineistojen työasemalla on mahdollista lukea niitä aineistoja, jotka eivät ole verkossa vapaasti saatavilla.
 

Juhlavuosi jatkuu - 100-vuotias kulttuuriaineisto –näyttely päivitetty syksyksi

14.08.2019

Turun yliopiston kirjasto juhlii vapaakappaleoikeuden 100-vuotisjuhlavuotta. Kirjasto on saanut kansallisen kulttuurin aineistot kokoelmiinsa vuodesta 1919 lähtien. Juhlinnassa on mukana näyttelyitä ja koko vuoden ajan järjestettäviä tutustumiskierroksia. Juhlavuoteen mahtuu myös paljon muuta ohjelmaa - seuraa kirjaston uutisointia www-sivuilla ja somekanavissa.