Asiasana: pikkunorssi

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Pikkunorssin toiminta siirtyy Rauman kaupungille 1.1.2024

03.11.2023

Turun yliopisto/Pikkunorssi Oy ja Rauman kaupunki sopivat Pikkunorssi Oy:n toiminnan siirtämisestä osaksi Rauman kaupungin toimintaa 1.1.2024 alkaen. Kaupunki ostaa liiketoiminnan yhdellä eurolla. Pikkunorssin henkilöstö siirtyy kaupungille niin sanotusti vanhoina työntekijöinä.

Rauman pikkunorssi aloittaa tammikuussa – vahvistaa varhaiskasvatuksen opettajankoulutusyhteistyötä ja harjoittelupaikkatarjontaa

30.12.2020

Suomen ensimmäinen yliopistollinen harjoittelupäiväkoti Rauman pikkunorssi avaa tammikuussa ovensa ensimmäisille lapsille. Johtaja Anne Toivosen mukaan pikkunorssi on päiväkoti, jossa kaikki toimintaa pohjaa uusimpaan tutkittuun tietoon ja siten se voi toimia. Tavoitteena on toimia myös mallina muille päiväkodeille. Rauman opettajankoulutuslaitoksen varhaiskasvatuksen opiskelijoille pikkunorssi avaa suuresti kaivattuja harjoittelupaikkoja.

Raumalla suunniteltiin valtakunnallista pikkunorssiyhteistyötä

14.11.2019

Ensimmäinen valtakunnallinen pikkunorssi-seminaari pidettiin 11.11.2019 Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella Raumalla. Seminaariin osallistui yliopistojen ja kuntien edustajia Oulusta, Jyväskylästä, Joensuusta, Turusta, Helsingistä, Vaasasta ja Raumalta sekä opetushallituksen edustaja ja paikallisia kansanedustajia. Seminaarissa suunniteltiin valtakunnallista pikkunorssiyhteistyötä.

Ensimmäinen valtakunnallinen pikkunorssi-seminaari pidetään Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella Raumalla 11.11.

07.11.2019

Suomen ensimmäisen harjoittelupäiväkodin, pikkunorssin, perustamista Raumalle on edistetty Turun yliopistossa syksystä 2017 lähtien. Opetus- ja kulttuuriministeriö edistää nyt pikkunorssitoiminnan vakinaistamista osaksi yliopistojen perustoimintaa. Raumalla järjestettävässä pikkunorssi-seminaarissa kehitetään valtakunnallista pikkunorssiyhteistyötä. Median edustajat ovat tervetulleita seminaarin avoimeen osuuteen.

Turun yliopistolle 130 000 euron rahoitus harjoittelupäiväkoti pikkunorssin toiminnan kehittämiseen

22.05.2019

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt seitsemälle varhaiskasvatuksen opettajankoulutusta järjestävälle yliopistolle yhteensä 1,2 miljoonaa euroa harjoittelupäiväkotitoiminnan kehittämiseen. Suomen ensimmäisen Raumalle tulevan harjoittelupäiväkodin, pikkunorssin, perustamista on edistetty Turun yliopistossa syksystä 2017 lähtien. Turun yliopistolle myönnettiin pikkunorssin toiminnan käynnistämiseen 130 000 euroa.
 

Opetusministeriö laajentaa opettajankoulutuslaitoksella Raumalla kehitetyn pikkunorssimallin valtakunnalliseksi

06.02.2019

Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella Raumalla kehitetty harjoittelupäiväkotitoiminnan eli "pikkunorssin" malli halutaan laajentaa Suomessa muihinkin yliopistoihin. Opetus- ja kulttuuriministeriö avaa yliopistoille 1,2 miljoonan euron erityisavustushaun harjoittelupäiväkotitoiminnan kokeiluun, julkisti opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen vieraillessaan opettajankoulutuslaitoksella Raumalla 4.2.2019.