Asiasana: patentit

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Patenttitieto tutuksi tutkijalle -koulutus

19.04.2022

Tule kertaamaan patenttitiedonhaun taitojasi kirjaston koulutuksessa keskiviikkona 27.04.2022. Tiesithän, että suuri osa teknisestä tiedosta luonnontieteiden ja tekniikan sekä lääketieteen aloilla ei koskaan ilmesty tutkimuskirjallisuudessa, vaan löytyy vain patenttijulkaisuista? Eri teknologioiden parissa työskentelevän on hyvä tuntea oman alansa tutkimuskirjallisuuden lisäksi alan patenttien haku. 

Onko startup- ja kasvuyrityksillä keinoja puolustautua eurooppalaisissa patenttioikeudenkäynneissä? (Väitös: VTM, OTK Krista Rantasaari, 26.11.2021, oikeustiede)

Oikeussuojakeinot tarjoavat startup- ja kasvuyrityksille keinoja puolustaa oikeuksiaan, mutta näiden riittävyyttä voidaan kritisoida erityisesti oikeusvarmuuden ja tehokkuuden näkökulmasta. Tämä käy ilmi VTM, OTK Krista Rantasaaren Turun yliopistossa tarkastettavasta väitöstutkimuksesta.

Onko ideasi jo patentoitu? Tervetuloa Teqmine Patent Similarity -patenttitietokannan käyttäjäperehdytykseen torstaina 5.9.!

12.08.2019

Turun yliopisto ja Åbo Akademi pilotoivat helppokäyttöistä, tutkijoille suunnattua Teqmine Patent Similarity -patenttitietokantaa vuoden 2019 aikana. Tietokannan tekoäly hakee julkaisuja puolestasi käyttäen luonnollista kieltä. Sinun tarvitsee vain kopioida tutkimusaiheesi tarkka kuvaus hakukenttään – tietokanta löytää klikkauksella kilpailevia ratkaisuja ja samantyyppisiä patentteja.