Asiasana: Luma-keskus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kevään Tiedeillat kutsuvat kouluikäisiä ja aikuisia tieteen pariin - Amazonian sademetsät aiheena ensimmäisessä illassa 15.2.

01.02.2023

Turun yliopistossa helmi-toukokuussa järjestettävät Tiedeillat kutsuvat kaikki kouluikäiset ja sitä vanhemmat arki-illaksi tutustumaan eri alojen tutkimukseen ja osallistumaan kiinnostaviin tutkimusaktiviteetteihin. Tiedeiltoja järjestetään 15.2. alkaen aina kuukauden toiseksi viimeisenä keskiviikkona. 
 

Varsinais-Suomen kuudesluokkalaiset testaamaan tiedettä

08.10.2020

Turun yliopisto, Jyväskylän yliopisto ja Suomen Kulttuurirahasto herättelevät kuudesluokkalaisten innostusta tieteeseen, yliopisto-opiskeluun ja tutkijoiden työhön kutsumalla runsaat kolme tuhatta lasta Varsinais-Suomesta ja Keski-Suomesta Tiedetestaajiksi. Hankkeeseen liittyy vahva tutkimuksellinen osuus, jonka pohjalta syntyy myös Nuorten tiedebarometri eli uutta tietoa nuorten asenteista ja kiinnostuksesta tieteeseen.

Tiederisteily SciCruise innostaa lapsia ja nuoria tieteen ja teknologian pariin

12.12.2019

Tiederisteily SciCruise on suunnattu suomalaisille ja ruotsalaisille koululaisille, opiskelijoille, opettajille ja lapsiperheille. Tapahtumassa on tarjolla monipuolinen kattaus työpajoja, näyttelyjä, luentoja ja kilpailuja erityisesti Itämereen, tieteeseen ja teknologiaan liittyen. Tapahtuma järjestetään 14.–15.4.2020, ja siihen tulee ilmoittautua viimeistään 31.1.2020.

Lasten yliopisto järjestää tiedekerhoja ja -synttäreitä

08.10.2019

Lasten yliopisto järjestää jälleen syksyn aikana tiedekerhoja uusilla teemoilla. Aiheina ovat muun muassa fysiikka, robotiikka ja ohjelmointi. Ohjelmassa on muun muassa avaruusraketin, huoneen valaisevan perunan ja joululiman valmistaminen. Tiedesynttäreillä lapset pääsevät tutkimisen lomassa valmistamaan vahaliituja, tutustumaan värien kemiaan ja erilaisiin kemiallisiin reaktioihin.