Asiasana: Lahjoitusprofessuuri 2019 vuosikertomus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla lahjoittaa implementointitutkimuksen professuurit Turun ja Oulun yliopistoihin

18.12.2019

Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla on päättänyt antaa kaksi lahjoitusprofessuuria, joista toisen Turun ja toisen Oulun yliopistolle. Lahjoitusprofessuurien ala on interventio- ja implementointitutkimus. Professuurit ovat ainoita laatuaan lasten hyvinvointiin liittyvässä tutkimuksessa Suomessa ja kansainvälisestikin merkittäviä.

Kolmen säätiön lahjoituksella kehitetään lastensuojelutyötä

10.09.2019

Turun yliopisto on saanut lastensuojelun kehittämiseen merkittävän lahjoituksen. Lahjoituksen takana on kolme turkulaista säätiötä: Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet, Johanna och G. A. Petrelius stiftelse ja Kommunalrådet C. G. Sundells stiftelse, jotka lahjoittavat reilut 640 000 euroa lastensuojelun työelämäprofessorin sekä käytäntötutkijan palkkaamiseen. Panostuksella tavoitellaan nykyistä vaikuttavampaa lastensuojelutyötä.

Turun yliopistoon perustettava lääketieteellisen tekniikan lahjoitusprofessuuri vahvistaa Turun teknologiakampusta

11.06.2019

Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro on lahjoittanut Turun yliopistolle puoli miljoonaa euroa lääketieteellisen tekniikan professuurin perustamiseen. Professuuri vahvistaa Turun teknologiakampusta ja tukee monia Turun yliopiston vahvuusalueita, kuten lääkekehitystä, diagnostiikkaa ja kuvantamista sekä tulevaisuuden teknologioita.