Asiasana: potilasturvallisuus

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Verisuonikirurgian potilasvahingot ovat harvinaisia mutta useimmiten vältettävissä – Jopa lähes 90 prosenttia vahingoista voitaisiin estää (Väitös: LL Minna Laukkavirta, 20.5.2022, kirurgia)

LL Minna Laukkavirran väitöskirjassa kuvattiin Suomessa tapahtuneita verisuonikirurgiaan liittyviä potilasvahinkoja ja niihin vaikuttaneita tekijöitä. Tutkimuksessa selvitettiin myös vahinkojen seuraukset potilaille ja arvioitiin, olisivatko potilasvahingot olleet ehkäistävissä. Tutkimuksessa arvioitiin, että lähes 90 prosenttia verisuonikirurgian potilasvahingoista olisi ollut estettävissä, jos potilasta hoidettaessa olisi toimittu toisin.

Turun yliopistolle ensimmäinen potilasturvallisuuden professori Vaasan sairaanhoitopiiriin

11.08.2020

Lääketieteen tohtori Tuija Ikonen aloitti 1.8.2020 Turun yliopiston potilasturvallisuuden professorina Vaasan sairaanhoitopiirissä, jossa on tehty pitkään työtä potilasturvallisuuden eteen. Potilasturvallisuus koostuu monista tekijöistä, joiden hallitsemiseksi tarvitaan mittareita ja tutkittua tietoa, turvallisuuden johtamista sekä syyllistämätöntä toimintakulttuuria.