Asiasana: Yliopiston virallinen organisaatio

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Miten Turussa edistetään kestävää liikkumista? Kaupunkinytkyn loppuseminaari 30.11. klo 14-16

18.10.2022

Tervetuloa seuraamaan Kaupunkinytky-tutkimusprojektin tutkimusseminaaria, jonka aiheina on kestävä liikkuminen. Monialainen tutkimusprojekti tuo yhteen Turun kaupungin ja Turun yliopiston yhteiset tutkimusintressit liittyen kestävän liikkumisen teemoihin. Projektissa on tutkittu sähköautoilun nytkyjen (eng. nudge, suomennetaan myös tuuppaus) etiikkaa ja niihin liittyviä asenteita sekä nytkyjä ja niiden hyväksyttävyyttä.

EC2U-paikalliskoordinaattorit kehittivät Turun tapaamisessa sujuvampia käytäntöjä

05.07.2022

Miten parhaita käytäntöjä jaetaan ja otetaan käyttöön kaikissa EC2U-allianssin yliopistoissa? Kysymykseen etsittiin vastausta EC2U:n paikalliskoordinaattoreiden tapaamisessa Turussa kesä-heinäkuun taitteessa. EC2U-yhteistyön ytimessä toimivien paikalliskoordinaattoreiden tekemä kehitystyö koituu niin opiskelijoiden, opettajien, henkilökunnan kuin hallintohenkilökunnankin hyödyksi.

Turun yliopisto mukana kehittämässä rehtorien koulutusta Chilessä

07.02.2022

Yliopiston koulutusviennin puitteissa on solmittu merkittävä monivuotinen yhteistyösopimus chileläisen Plus Finlandin kanssa. Turun yliopiston normaalikoulun opettajat laativat ja vetävät Plus Finlandin valitsemille valmentajille koulutusohjelman, minkä jälkeen ohjelman mukaisesti koulutetut valmentajat jalkautuvat kouluttamaan chileläisiä rehtoreita paikallisiin kouluihin.

Turun yliopiston opettajankoulutuksen osaamista hyödynnetään Sri Lankan koulutusuudistuksessa

25.10.2021

Sri Lankassa on käynnistynyt laajamittainen koulutusuudistus, jonka avulla pyritään kehittämään maan yläkoulun ja toisen asteen koulutusjärjestelmää. Uudistusta rahoittaa Aasian kehityspankki (ADB), joka on valinnut koulutusuudistuksen teknisen avun toimittajaksi kansainvälisen konsortion. Turun yliopisto tuo teknisen avun projektiin asiantuntemusta opetussuunnitelmien kehittämisestä ja pedagogisista menetelmistä.

Tutkimuksen ja tohtorikoulutuksen virtuaali-instituutit esille EC2U:n foorumissa

20.10.2021

Turun ja kuuden muun eurooppalaisen yliopiston yhteisen EC2U-allianssin sisälle rakennettavat virtuaali-instituutit esittäytyvät 27.—28.10. järjestettävässä EC2U Foorumissa. Tutkimus- ja innovaatioyhteistyötä tuodaan esille myös Research & Innovation For Cities & Citizens -yhteisprojektin kautta. Foorumi järjestetään Salamancassa, mutta siihen voi osallistua myös etänä.