Vastuullisen ruoan teemaviikkoa vietetään Turun kampuksella 27.10.–2.11.
Mukana ovat kaikki Turun korkeakoulut, ja niiden kampuksilla toimivat lounasravintolat. ”Terveellinen lounasruokailu on luontoteko”, muistuttavat teemaviikon järjestäjät.
Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.
Mukana ovat kaikki Turun korkeakoulut, ja niiden kampuksilla toimivat lounasravintolat. ”Terveellinen lounasruokailu on luontoteko”, muistuttavat teemaviikon järjestäjät.
Vastuullisuusraportti tarjoaa katsauksen siihen, miten yliopisto edistää kestävyyttä ja vastuullisuutta vuorovaikutuksessa muun yhteiskunnan kanssa perustehtäviensä tutkimuksen ja koulutuksen kautta. Tutustu raporttiin!
Kestävä kehitys on toimintaa ja kehitystä, joka turvaa hyvät elämisen mahdollisuudet nykyisille ja tuleville sukupolville ottamalla tasavertaisesti huomioon ekologiset, taloudelliset, sosiaaliset ja kulttuuriset tekijät. Se haastaa yksilöt, yritykset ja koko yhteiskunnan muuttamaan ajattelu- ja toimintatapojaan. Oikeansuuntainen kehitys vaatii monitieteistä asiantuntemusta sekä uudenlaisia ajattelu- ja toimintatapoja yhteiskunnan kaikilla sektoreilla.
Suomalaisen Tiedeakatemian kokoaman julkilausuman allekirjoittaneet 12 yliopistoa, 4 säätiötä ja 9 muuta tiedetoimijaa tavoittelevat tiedettä tekevien ja tukevien yhteisöä, joka toimii kestävyysmurroksen etulinjassa. Allekirjoittaneet organisaatiot kutsuvat kaikki tiedeorganisaatiot ja tieteen rahoittajat mukaan yhteistyöhön.
Ilmastonmuuttajat on Turun kaupungin ja sen ilmastokaupunkisopimuskumppaneiden yhteinen viestintäkampanja, jonka tavoitteena on tehdä Turun seudulla tehtävää ilmastotyötä näkyväksi.
Ympäristömerkkisitoumuksella sitoudumme edistämään ekologisesti kestäviä hankintoja. Tavoitteena on lisätä ympäristömerkittyjen tuotteiden ja palveluiden osuutta hankinnoissa ja tukea yliopiston tavoitteita ilmaston ja luonnon hyväksi.
Turun yliopiston kampuksella vietettiin aiemmin syksyllä vastuullisen ruoan teemaviikkoa, jonka tavoitteena oli lisätä tietoisuutta vastuullisista ja kestävistä ruokavaihtoehdoista. Viikko järjestettiin kestävän kampusarjen työryhmän, yliopiston ravitsemus- ja ruokatutkijoiden, Turun yliopiston ylioppilaskunnan ja kampusalueen ravintolatoimijoiden kanssa.
Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Åbo Akademi ja Yrkeshögskolan Novia ovat perustaneet yhteisen kestävän kehityksen yhteistyöryhmän. Ryhmän tavoitteena on edistää erityisesti alueellista yhteistyötä kestävyyteen ja vastuullisuuteen liittyvissä teemoissa.