TIEDEPÄIVÄ - VETENSKAPSDAGEN - RESEARCH DAY 2021

•

Tiedepäivä on tohtoriohjelma Utulingin ja Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen yhdessä järjestämä tilaisuus, joka pidetään torstaina 22.4.2021 etäyhteyksin.

KUTSU

Kutsumme kaikki kieli-, kirjallisuus- ja käännöstieteiden pro gradu -opiskelijat, tohtorikoulutettavat, opettajat ja tutkijat sekä Turun yliopistosta että Åbo Akademista osallistumaan Tiedepäivään.

Tiedepäivän teemana on tänä vuonna luonto, ympäristön ja ihmisen suhde sekä ekokriittinen tutkimus. Teema näkyy Tiedepäivän kutsutuissa plenaariesitelmissä. Tuttuun tapaan osallistujat voivat kuitenkin esitelmöidä ja asettaa esille postereita kaikenlaisista aiheista. Tiedepäivä on matalan kynnyksen foorumi, jossa voi keskusteluttaa oman tutkimuksen keskeneräisiä ideoita, metodisia kysymyksiä, eettisiä ongelmia tai analyysin yksityiskohtia. Myös omaa tutkimussuunnitelmaa voi esitellä. Suullisten esitelmien pituus on 20 min. (+ 10 min. keskustelulle).

Tiedepäivä on myös hyvä mahdollisuus harjoitella esitelmää tulevia konferensseja varten!

Alustava ohjelma

12.15–12.20 Leena Kolehmainen: Tervetuloa Tiedepäivään!

12.20–13.20 Markku Lehtimäki: The Return of Didactic Narratives: Allegory and Rhetoric in Recent Environmental Fiction

13.20–13.30 Tauko

13.30–15.00 Rinnakkaisia esitelmäsessioita

15.00–15.30 Kahvitauko ja sähköisten posterien esittely

15.30–15.50 Minna Maijala: EKKO-hanke – Eettisyyttä ja kestävää kehitystä kielten opetukseen ja opettajankoulutukseen

16.50-16.10 Paula Sjöblom: Kielen rooli suuressa muutoksessa. Mitä CICAT2025-hanke on opettanut?

16.10-16.30 Kristiina Taivalkoski-Shilov: Kääntäminen ja ympäristö. Esittelyssä kansainvälisen julkaisuyhteistyön tuloksia (Traduire les voix de la nature / Translating the Voices of Nature)

16.30–17.30 Tohtorikoulutettavien ja ohjaajien omat tapaamiset

ESITELMÄ- JA POSTERIEHDOTUKSET

Esitelmien (20 min) ja digitaalisten postereiden kielenä voi olla suomi, ruotsi tai englanti.

Lähetä esitelmä- tai posteriehdotuksesi (esitelmän/posterin otsikko ja n. 50 sanan abstrakti) viimeistään 7.4.2021.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu Tiedepäivään viimeistään 20.4.2020

Tervetuloa!

Tiedepäivän suunnitteluryhmä: Meri Heinonen, Leena Kolehmainen, Ulla Kommonen, Otso Norblad ja Karita Suomalainen