in English
 
 
Väitöstilaisuuden järjestäminen

​Vastaväittäjän sopii ohjaaja, joka keskustelee asiasta myös dekaanin kanssa. Usein vastaväittäjä on toinen esitarkastajista. Väittelijä varaa väitöstilaisuuden paikan - paikka määräytyy 1-ohjaajan sijoituspaikan mukaan (Turussa varaukset@utu.fi, Raumalla timo.anttila@utu.fi). Kun väitöstilaisuuden ajankohta ja paikka on päätetty, ilmoitathan tiedot koulutuspäällikölle, joka tekee dekaanille virallisen esityksen vastaväittäjän ja kustoksen nimittämisestä.

Kun väittelylupa on myönnetty ja vastaväittäjä määrätty, toimita väitösilmoitus viestintäyksikköön, joka näin saa väitöstä koskevat perustiedot käyttöönsä väitöstiedotetta ja tapahtumakalenteria varten.

Koulutuspäällikkö voi avustaa vastaväittäjää majoituksen varaamisessa ja matkajärjestelyissä. Olethan yhteydessä koulutuspäällikköön sopiaksesi vastaväittäjän matkajärjestelyjen hoitamisesta. Jos hoidat asiaa itse, laskun vastaväittäjän majoituksesta ja matkoista voi pyytää lähettämään Turun yliopistoon (laskuun viitetiedoksi kustannuspaikka 2604000, jolloin lasku ohjautuu kasvatustieteiden tiedekuntaan).

Kustos toimii vastaväittäjän isäntänä. Ulkomaalaisia vastaväittäjiä kannattaa informoida pukeutumis- ja tapakulttuurista jo ennen väitöspäivää. Suomen- ja englanninkieliset ohjeet mm. väitöstilaisuuden kulusta löytyvät yliopiston väitösohjeista.

Väitöstilaisuuden jälkeen on tapana, että väittelijä tarjoaa kahvia ja kakkua tai kuohuviiniä tms. väitöstilaisuuteen osallistuneille. Kahvitilaisuus on yleensä järjestetty Educariumin neljännen kerroksen aulassa. Käytännön asioista voit sopia tilapalvelumestari Ari Anteroisen kanssa (ari.anteroinen@utu.fi, p. 02-333 8820).

 
Asiasana:
Tagit: