in English

Työpajoissa katse tulevaisuuden tuotteisiin ja kasvun ennakointiin
Innotori-hanke haastaa elintarvikeyrittäjät katsomaan tulevaisuuteen yhteisissä työpajoissa ja Lontooseen suuntaavalla ideoiden hakumatkalla. Projktikoordinaattori Pauliina Ojansivu korostaa, että yrittäjät ovat tervetulleita joko koko pakettiin tai vain niihin työpajoihin, jotka heitä erityisesti kiinnostavat. Kaikki Turussa järjestettävät työpajat ovat osallistujille maksuttomia.

Food Alumni -päivä Turun yliopistolla 23.1.2017

Prebiootti- ja probioottitutkijoiden vuosikokous (ISAPP) Turussa 7.-9.6.2016 -katso videot
Turussa on käynnissä 7.–9.6.2016 maailman johtavien prebiootti- ja probioottitutkijoiden vuotuinen kokous, jonka järjestää International Scientific Association for Probiotics and Prebioticsin (ISAPP). Oheisilla videoilla Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen johtaja Seppo Salminen sekä ISAPP:n vuosikokouksen puheenjohtaja Mary Ellen Sanders (Executive Science Officer) kertovat, mitä prebiootit ja probiootit ovat ja millaisia terveysvaikutuksia niillä on.

Porkkana ja kurkku nuorten suosikkivihannesten kärkisijoilla - rohkeutta ja monipuolisuutta ruokavalintoihin kaivataan
Vielä eivät ole bataatit, mustajuuret ja maa-artisokat päätyneet n. 16-17 -vuotiaiden nuorten suosikkivihannesten listalle, vaikka kyseisten kasvisten menekki on noussut hurjasti satokausivihannesten tehostuneen markkinoinnin myötä. Tutut peruskasvikset kurkku, porkkana, peruna, tomaatti ja paprika pitävät selkeästi viiden kärkeä hallussaan syksyllä 2015 tehdyn Nuhevima-projektin ensimmäisen selvityksen mukaan.

Hyönteiset osaksi ruokaketjua
Suomen hyönteistaloutta kehitetään Turun yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen yhteishankkeessa. Mukana on joukko yrityksiä koko elintarvikeketjun varrelta. Tavoitteena on selvittää parhaat edellytykset hyönteisten tuotannolle ja hyödyntämiselle ruuanlähteenä tai raaka-aineena ruokaketjun eri osissa aina hyönteisten kasvattamisesta kuluttajille saakka.

Kiinnostaisiko testata aistiesi herkkyyttä?
Aistiherkkyystestit ovat osa Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimusta, jonka avulla yritämme ymmärtää paremmin ihmisten aistimisen eroja ja selittää siten makumieltymysten muodostumista. Aistiherkkyystesteissä pääset tekemään itsenäisesti maku-, haju-, näkö- ja tuntoaistisi kanssa erilaisia yksinkertaisia testejä aistilaboratoriossa.

Ministeri Orpo testasi aistiherkkyyttään Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksessa
Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo tutustui 9.3. Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen (FFF) tutkimus- ja kehitystoimintaan.

Probiootit mukana ravitsemussuosituksissa usein jugurtin ja hapanmaitotuotteiden yhteydessä
Vasta julkaistussa tutkimusksessa on selvitetty probioottien esiintymistä ravitsemussuosituksissa EU:n ulkopuolella. Tutkimuksessa havaittiin, että hyödylliset maitohappobakteerit ovat usein mukana ravitsemussuosituksissa jugurtin ja muiden hapanmaitotuotteiden osalta.

Moniaistinen keittokirja tarjoaa purtavaa kaikille aisteille
Se, mitä me kutsumme ruuan mauksi, muodostuu aivoissamme usean eri aistin yhteisvaikutuksesta. Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus on luonut nettiin kaikille avoimen digitaalisen Moniaistisen keittokirjan, jonka avulla voi muun muassa itse kokea, miten eri aistit vaikuttavat ruokaelämykseen.

BSR hankkeen matkassa tutustumassa Puolan elintarvikemarkkinoihin
Baltic Sea Region Food Cluster Network -hanke järjesti tutustumismatkan Varsovaan, Puolan elintarvikemarkkinoihin 7.-10.4.2014. Suomesta matkalle lähti 13 kiinnostunutta osallistujaa erikokoisista yrityksistä.
<<    >>