01.03.2017 Työpajoissa katse tulevaisuuden tuotteisiin ja kasvun ennakointiinInnotori-hanke haastaa elintarvikeyrittäjät katsomaan tulevaisuuteen yhteisissä työpajoissa ja Lontooseen suuntaavalla ideoiden hakumatkalla. Projktikoordinaattori Pauliina Ojansivu korostaa, että yrittäjät ovat tervetulleita joko koko pakettiin tai vain niihin työpajoihin, jotka heitä erityisesti kiinnostavat. Kaikki Turussa järjestettävät työpajat ovat osallistujille maksuttomia. |
13.01.2017 Food Alumni -päivä Turun yliopistolla 23.1.2017 |
08.06.2016 Prebiootti- ja probioottitutkijoiden vuosikokous (ISAPP) Turussa 7.-9.6.2016 -katso videotTurussa on käynnissä 7.–9.6.2016 maailman johtavien prebiootti- ja probioottitutkijoiden vuotuinen kokous, jonka järjestää International Scientific Association for Probiotics and Prebioticsin (ISAPP).
Oheisilla videoilla Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen johtaja Seppo Salminen sekä ISAPP:n vuosikokouksen puheenjohtaja Mary Ellen Sanders (Executive Science Officer) kertovat, mitä prebiootit ja probiootit ovat ja millaisia terveysvaikutuksia niillä on.
|
15.03.2016 Porkkana ja kurkku nuorten suosikkivihannesten kärkisijoilla - rohkeutta ja monipuolisuutta ruokavalintoihin kaivataan Vielä eivät ole bataatit, mustajuuret ja maa-artisokat päätyneet n. 16-17 -vuotiaiden nuorten suosikkivihannesten listalle, vaikka kyseisten kasvisten menekki on noussut hurjasti satokausivihannesten tehostuneen markkinoinnin myötä. Tutut peruskasvikset kurkku, porkkana, peruna, tomaatti ja paprika pitävät selkeästi viiden kärkeä hallussaan syksyllä 2015 tehdyn Nuhevima-projektin ensimmäisen selvityksen mukaan. |
05.11.2015 Hyönteiset osaksi ruokaketjuaSuomen hyönteistaloutta kehitetään Turun yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen yhteishankkeessa. Mukana on joukko yrityksiä koko elintarvikeketjun varrelta. Tavoitteena on selvittää parhaat edellytykset hyönteisten tuotannolle ja hyödyntämiselle ruuanlähteenä tai raaka-aineena ruokaketjun eri osissa aina hyönteisten kasvattamisesta kuluttajille saakka. |
19.05.2015 Kiinnostaisiko testata aistiesi herkkyyttä?Aistiherkkyystestit ovat osa Suomen Akatemian rahoittamaa tutkimusta, jonka avulla yritämme ymmärtää paremmin ihmisten aistimisen eroja ja selittää siten makumieltymysten muodostumista. Aistiherkkyystesteissä pääset tekemään itsenäisesti maku-, haju-, näkö- ja tuntoaistisi kanssa erilaisia yksinkertaisia testejä aistilaboratoriossa. |
13.03.2015 Ministeri Orpo testasi aistiherkkyyttään Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksessaMaa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo tutustui 9.3. Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen (FFF) tutkimus- ja kehitystoimintaan. |
16.12.2014 Probiootit mukana ravitsemussuosituksissa usein jugurtin ja hapanmaitotuotteiden yhteydessäVasta julkaistussa tutkimusksessa on selvitetty probioottien esiintymistä ravitsemussuosituksissa EU:n ulkopuolella. Tutkimuksessa havaittiin, että hyödylliset maitohappobakteerit ovat usein mukana ravitsemussuosituksissa jugurtin ja muiden hapanmaitotuotteiden osalta. |
13.08.2014 Moniaistinen keittokirja tarjoaa purtavaa kaikille aisteilleSe, mitä me kutsumme ruuan mauksi, muodostuu aivoissamme usean eri aistin yhteisvaikutuksesta. Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus on luonut nettiin kaikille avoimen digitaalisen Moniaistisen keittokirjan, jonka avulla voi muun muassa itse kokea, miten eri aistit vaikuttavat ruokaelämykseen. |
13.08.2014 BSR hankkeen matkassa tutustumassa Puolan elintarvikemarkkinoihinBaltic Sea Region Food Cluster Network -hanke järjesti tutustumismatkan Varsovaan, Puolan elintarvikemarkkinoihin 7.-10.4.2014. Suomesta matkalle lähti 13 kiinnostunutta osallistujaa erikokoisista yrityksistä. |