in English
 
 
Aistittavan laadun koulutukset

Kaipaavatko arviointikäytäntönne kehitystä? Tarvitsetteko selkeää menetelmää tuotekehitykseen päätöksenteon avuksi? Onko aistien yksilöllinen toiminta huomioitu arvioinneissanne?

Koulutukset_480px.jpg

Erilaisia koulutuksia, eri kohderyhmille

Suunnittelemme koulutukset aina asiakkaamme tarpeiden ja toiveiden sekä osallistujien taustan mukaan. Asiantuntijoillamme on kokemusta erilaisten aistittavan laatuun liittyvien koulutusten pitämisestä eri kohderyhmille. 

Koulutus voi olla luonteeltaan enemmän motivoivaa, aistittavan laadun tärkeyttä ja yksilöllisiä eroja korostavaa, tai syvempää, tuotekehitysprosessin ja laadunhallinnan aistinvaraisten arviointikäytäntöjen kehittämistä. Koulutuksiin sisältyy yleensä erilaisia aistitestejä, joissa päästään tutustumaan eri aistimuksiin ja niiden vuorovaikutuksiin. Samalla koetaan konkreettisesti, kuinka erilaisia aistijoita olemme.

Apua raadin koulutukseen

Voimme auttaa myös oman raatinne rakentamisessa ja koulutuksessa. Kun aistinvaraisen arvioinnin raatiin valitaan jäseniä, heiltä testataan yleensä aistien normaali toimivuus sekä kyky kuvailla aistimuksia. Arvioijan on toki tärkeää erottaa eri maut toisistaan puhtaina liuoksina tai pystyä kuvailemaan yksittäisiä, kontekstista erotettuja hajuja, mutta tositoimissa arvioijalta vaaditaan enemmän. Arvioijan täytyy pystyä erottelemaan eri aistimuksia monimutkaisista elintarvikkeista ja raaka-aineista, joissa maut, hajut, rakenne- ja ulkonäköominaisuudet muodostavat kokonaisuuden. ​

Asiasana:
Tagit:

Ota yhteyttä:

fff-flavor(at)utu.fi  
 
TAI
 
Mari Norrdal
Kehityspäällikkö 
mari.norrdal(at)utu.fi​
+358 40 550 2471
 
 
Postiosoite:
Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus
20014 Turun yliopisto
 
Käyntiosoite:
Pharmacity
Itäinen Pitkäkatu 4 A, 5. krs