in English
 
 
Pentti Malaska – ennalta näkijä, edellä kulkija -elämäkertateos
 

​Elämäkertateos esittelee suomalaisen tulevaisuudentutkimuksen pioneerin Pentti Malaskan mittavaa elämäntyötä

Pentti Malaska oli myös aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija, joka halusi perustaa suomalaisen energiapolitiikan tieteellisen tutkimustiedon pohjalle. Pentti Malaska oli toimeltaan talousmatematiikan ja tilastotieteen professori ja koulutukseltaan sähkötekniikan tohtori, mutta hänen tutkimustyönsä ylitti kaikki oppiainerajat aina strategiseen johtamiseen, teoreettiseen filosofiaan ja syväekologiaan.

‒ Kirja on koottu kunnianosoituksena tulevaisuudentutkimuksen pioneerille, jota ilman Suomeen ei olisi kehittynyt nykyistä vahvaa tulevaisuudentutkimuksen ja ennakoinnin kulttuuria, Tulevaisuuden tutkimuksen seuraa tai Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskusta. Toivomme, että tämän kirjan myötä Pentin kuolemattomat ajatukset jatkavat eteenpäin ja inspiroivat seuraavien sukupolvien tulevaisuudentutkijoita ja muita paremman maailman rakentamisesta kiinnostuneita lukijoita, kertoo professori Markku Wilenius, yksi kirjan toimittajista.

Elämäkertateoksen ovat toimittaneet Laura Pouru, Markku Wilenius, Karin Holstius ja Sirkka Heinonen. Kirja julkaistaan Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Tulevaisuussarjassa ja se on laadittu Turun kauppakorkeakoulun tukisäätiön apurahoituksella.

Kirjan voi tilata pdf-muodossa Tulevaisuuden tutkimuksen seuran ja Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen verkkosivuilta.  Painetun kirjan voi tilata Tulevaisuuden tutkimuksen seuralta.

Huhtikuussa 2017 Tulevaisuuden tutkimuskeskus avaa myös Pentti Malaskan nimeä kantavan tulevaisuuspalkintohaun. Palkinnon arvo on 30 000 euroa, ja sillä halutaan tukea rohkeaa, rajat ylittävää, eteenpäin katsovaa keksintöä, konseptia tai toimintatapaa, joka rakentaa parempaa globaalia tulevaisuutta. Sekä professori Malaskan elämäkertateoksen julkaisu että tulevaisuuspalkinnon jakaminen ovat osa Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen 25-vuotisjuhlavuotta.

Lisätietoja:

Laura Pouru, projektipäällikkö
Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto
laura.pouru@utu.fi, p. 050 329 0711
 


“I met Pentti in Dubrovnik where he gave a lecture that was absolutely mind-blowing. It was one of the few truly futures-oriented lectures that were given there in this course on futures studies. And I said this is a tremendous intellect, and a warm person who is able to combine both – the mind and the emotion very well.”
James A. Dator, Director, Professor of the Hawaii Research Centre for Futures Studies

“We were two committed futurists, doing our best to understand and help create futures studies, encourage others to do so too, and even hoped the results of our work might help create a better world.”
Wendell Bell, Futurist, Professor Emeritus of Sociology at Yale University

”Kyllä voi pitää komeana saavutuksena, että pystyy ikään kuin polkaisemaan tyhjästä tällaisen tieteenalan ja hankkimaan sille akateemisen statuksen. Ilman Pentin määrätietoisuutta ja yhteistyökykyä Suomeen ei varmasti olisi syntynyt tulevaisuudentutkimuksen alaa eikä instituutioita siinä laajuudessa kuin nykyään on. Enpä tiedä, kuka niitä olisi alkanut ilman Penttiä kehittää.”
Ilkka Niiniluoto, Helsingin yliopiston teoreettisen filosofian emeritusprofessori
 

 
 
 
Asiasana:
Tagit:
pentti-malaska-kansikuva-pieni.JPG

Lataa kirjan pdf tästä

 
Pouru, Laura ‒ Wilenius,
Markku ‒ Holstius, Karin &
Heinonen, Sirkka (2017)
Pentti Malaska
Ennalta näkijä, edellä kulkija.

 Tulevaisuuden tutkimuksen seura.
Tulevaisuussarja 8. 296 s.
ISBN 978-951-98852-4-7 (sid.)
ISBN 978-951-98852-5-4 (pdf)
ISSN 1235-0028.