in English
 
 
2.11.2011 Lasipalatsi

Foorumi Radical Futures -foorumi 2.11.2011 klo 12:45-16:00 
Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24, Helsinki

Kansainvälisenä vieraanamme oli futurologi ja professori Peter Maas, St. Gallenin yliopistosta Sveitsistä. Hän käsittelee esityksessään megatrendejä sekä niiden vaikutusta yrityksiin ja ihmisten arkeen. Mukana on myös yrityskonsultti ja Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Susanna Rahkamo, joka kertoo, mitä huippu-urheilijan ura on opettanut innovaatiojohtamisesta. Taiteellisesta nautinnosta vastaa viulisti Sirkka Kuula oppilaansa Anna Marilan kanssa.
 

Foorumin ohjelma

12:45-13:00 Ilmoittautuminen ja tervetuliaismalja
13:00-13:45 Mitä huippu-urheilu opetti innovaatiojohtamisesta (Susanna Rahkamo
13:45-14:00 Musiikkia (Sirkka Kuula ja Anna Marila)
14:00-14:30 Kahvi
14:30-16:00 2050: Megatrends, daily life and future markets (Peter Maas) 


Peter Maas:

2050: Megatrends, daily life and future markets
Peter Maas on pitkään tutkinut ja konsultoinut maailman johtavia yrityksiä heidän yrityksessään ymmärtää vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa. Hän on tehnyt yhteistyötä erityisesti finanssialan yritysten kanssa. Tässä esityksessä Peter luo katsauksen tutkimuksissa esiin nousseeseen yhdeksään megatrendiin ja siihen, miten ne tulevat vaikuttamaan sekä ihmisten arkeen että yritysten ja markkinoiden käyttäytymiseen.
 

Susanna Rahkamo:

Mitä huippu-urheilu opetti innovaatiojohtamisesta
Pitkä urheilu-ura jäätanssissa antoi Susannalle mahdollisuuden luoda uutta ja jättää puumerkki lajin DNA:han. Hän kertoo: ”Minulla oli onni saada tehdä töitä innostuneessa tiimissä monen alan huippuammattilaisten kanssa. Se herätti minut pohtimaan, miten innovaatiot syntyvät, miten niitä voisi aktiivisesti synnyttää ja miten niitä voisi johtaa.. Minua kiinnostaa, miten ideat kasvavat ihmisten vuorovaikutuksessa ja miten innovatiiviset ratkaisut muotoutuvat kovan työn, innostuksen ja jatkuvan parantamisen synteesissä. Näitä kysymyksiä tutkin tähtäimenäni väitöskirja.”
 

 

peter-maas.jpegPeter Maas

Born 1956
Married, 4 children
* PhD, University of Cologne / Germany
* Studies in Management and Economics, focus on Banking & Finance, and Economic Psychology at the Universities of Cologne and Bochum / Germany
* Senior Consultant in an international management consultancy
* 2002 Visiting Scholar at Wharton School, University of Pennsylvania / Philadelphia / USA
Current functions
 
* Executive Board Member at the Institute of Insurance Economics, University of St. Gallen
* Professor of Business Administration and Service Management, Risk Management and Insurance at the University of St.Gallen
* Academic Director of the Executive MBA in Financial Services and Insurance
* Research Director of the joint research project "Customer Value in Financial Services Industries"
* Academic Director of and speaker at numerous international executive programs
Research areas
 
* Customer Value as strategic focus of FS companies
* Corporate strategies and transformation in the European insurance industry
* Convergence of industries and competitive dynamics in Financial Services markets
* Cultural differences in customer behaviour in Financial Services
* Deconstruction of value chains: networks and new business models
Selected publications and current studies
 
* 2050 Megatrends: How do we think future? A qualitative analysis of trend clusters from a demand side perspective for the Association of German Insurers, Berlin 2011.
* Powerful Interaction Points - Saying goodbye to the channel; A joint study by IBM and I.VW-HSG covering 20 countries worldwide, Somers N.Y. and St. Gallen 2010
* Sustainability and Insurance - Analysing sustainability profiles of insurance customers; A joint study by WWF and I.VW-HSG, Berlin and St. Gallen 2011
* Customer Value –from a customer perspective: a comprehensive review; In: Journal für Betriebswirtschaft 2008, Vol. 58, 1, S. 1-20 (mit A. Graf)
 

 

Srahkamo.jpgusanna Rahkamo

ETM, Pertec Consulting, Partneri
ETM Susanna Rahkamo on ollut koko ikänsä yrittäjä. Pitkän kilpa- ja ammattiurheilu-uransa jälkeen hän on toiminut johtamisen konsulttina. Susanna on auttanut yrityksiä johtamisen haasteissa erityisesti osaamisen, uudistumiskyvyn ja kokonaiskuntoisuuden parantamisessa. Susannan asiakkaina on ollut laaja kirjo toimijoita monikansallisista pörssiyrityksistä voittoa tavoittelemattomiin organisaatioihin.
Susannan erityisalaa ovat tavoitteellinen valmentaminen ja henkilöstön luovuuden, innovatiivisuuden ja osaamisen kehittäminen. Susannalla on runsaasti kokemusta itsensä johtamisesta ja tiimien valmentamisesta, joihin hän yhdistää uudella tavalla luovuuden johtamisen haasteet. Monissa projekteissa hän on edistänyt organisaatioissa ideoiden kuljettamista kohti innovaatioita.
Susanna toimii verkoston johtajana monissa luottamustoimissa mm. Suomen taitoluisteluliiton puheenjohtajana ja Suomen Olympiakomitean hallituksen jäsenenä. Susanna opiskelee tohtoriohjelmassa Aalto yliopistossa väitöskirjan aiheena innovatiivisuuden johtaminen verkostossa.
 

 

Sirkka Kuulasirkka_kuula.jpg

Sirkka Kuula on suomalainen viulisti ja viulupedagogi. Hän toimii viulunsoiton opettajana Espoon musiikkiopistossa. Kuula on opiskellut Sibelius-Akatemiassa (soitonopettaja 1978, viuludiplomi 1981, kanttori-urkurin tutkinto 1982), sekä yksityisesti viulunsoittoa Lontoossa ja Budapestissa. Kuula antoi viuluensikonsertin Helsingissä 1985, Lontoossa 1989 ja New Yorkissa 1994. Hän on lisäksi konsertoinut soolo- ja duokonsertein, erilaisissa kamarimusiikkiyhtyeissä ja kamariorkestereiden solistina Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Unkarissa sekä Yhdysvalloissa.
 

 
Asiasana:
Tagit: