in English
 
 
Ympäristötori 2020 - ympäristöalan määrälliset ja laadulliset koulutustarpeet 2020

KekeTori-tulevaisuusverstas kokosi yhteen eri alojen asiantuntijoita, joiden välisen keskustelun lopputuloksena syntyi hyvin konkreettisia visioita tulevaisuuden tarpeista. YK:n kestävän kehityksen vuosikymmenen (2005-2015) merkitystä käytännön koulutuksen kannalta on pohdittu visioimalla tulevaisuuden näkymiä mm. tohtorikoulutuksen ja yritysten tarpeiden kautta.

Hankkeen pohdittiin koulutuksen ja työelämän joustavuuden ja muutoksen tarvetta mm. esittelemällä erilaisia urapolkuja sekä tulevaisuusverstaiden konkreettisia visioita. Yksinkertaistaen voi sanoa, että läpäisevä, mutta vastuullinen kestävän kehityksen koulutus on tulevaisuutta. Kansainvälisyys on niin mahdollisuus kuin haastekin, jossa eri alojen yhteistyötä pitäisi tiivistää – myös yliopistojen ja yritysten välillä. Vuoropuhelua tarvitaan lisää: keketorille on tilaus jatkossakin.

Tutkimushankkeen vastuullisena projektipäällikkönä toimi Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa työskennellyt VTL Johanna Kohl.

Lisätietoja:

Sofi Kurki (os. Salonen)
Petri Tapio

 

 

 

Asiasana:
Tagit:

​Projektin loppuraportti:

Kohl, Johanna, Salonen, Sofi & Tapio, Petri (2007) Kestävän kehityksen torille 2020: kohtaamisia torilla. Loppuraportti ympäristöalan koulutuksen tulevaisuuden tarpeista. Tutu-julkaisuja 2/2007, 87 s.
 

Skenaarioraportti:

Tapio, Petri, Kohl, Johanna, Tikkanen, Sarianne & Salonen, Sofi (2007) Kestävän kehityksen torille 2020. Skenaarioraportti. Tutu eJulkaisuja 1/2007, 54 s.