in English
 
 
GAME-projekti

Roolipelisimulaatioissa pelataan usein ryhmissä kasvokkain, vaikka simulaatioita tai niiden osia on nykyään lisääntyvässä määrin myös verkossa. Osallistujat voivat eri roolien avulla saada uuden näkökulman käsiteltävään asiaan, joka on usein jokin kompleksinen systeemi.

African Catchment Game on roolisimulaatio, joka on kehitetty työkaluksi Saharan eteläpuolisen Afrikan maiden taloudellisten ja yhteiskunnallisten rakenteiden hahmottamiseksi. Tilastotietoihin pohjautuvan pelin aikana simuloidaan useiden roolien avulla 3-5 vuoden jakso kuvitteellisen valtion kehityksestä. Pelaajien rooleja ovat esimerkiksi pienviljelijät, suurtilalliset, tehtaanomistajat, kaupungin työväki, pakolaiset, pankkiirit, ostamisen ja myynnin ammattilaiset (diilerit) sekä presidentti ministereineen.

Lukuvuonna 2007-2008 Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen ja eteläafrikkalaisten yliopistojen yhteistyötä rahoitti muun muassa Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO. Mukana yhteistyössä olivat Rhodes University (Grahamstownista) ja University of Fort Hare (Alicesta).

GAMEssa jokaisella pelaajalla on oma roolinsa, jonka kautta hän löytää uusia näkökulmia käsiteltävään asiaan. Pelissä simuloidaan aina jokin kompleksinen systeemi, kuten kuvitteellinen valtio ja sen kehitys.

Lisätietoja:

Olli Hietanen
Johanna Ollila

 

 

Asiasana:
Tagit: