in English
 
 
Joni Karjalainen

jonikarjalainen2016.jpgTohtorikoulutettava (UTUGS)
VTM

Puh. +44 7449 716 788, +358 40 702 9691
joni.karjalainen(a)utu.fi

 

 

 

  

Joni Karjalainen (VTM) on kiinnostunut vähähiilisen tulevaisuuden hallinnan kasvavasta yhteiskunnallisesta merkityksestä. Hänen väitöskirjatutkimuksensa tarkastelee aurinkoenergiaan liittyvää uutta innovaatiotoimintaa ja liiketoimintamalleja Itä-Afrikassa. Hän on työskennellyt Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa vuodesta 2013.

 

Hän on toiminut kestävyys- ja energiakysymyksiä käsittelevissä ennakointihankkeissa, kuten Suuri sähköistyminen vertaisyhteiskunnassa (2018), Neo-Carbon Energy (2014–2017), ENCORE – Kaupallisesti vahva keskusta ja urbanisoituva kantakaupunki (2015–2016), Tulevaisuuden visiot Keniassa ja Tansaniassa vuosituhattavoitteiden jälkeiselle ajalle (BEYOND 2015) sekä Access to Sustainable Energy for All (2011–2014).

Karjalainen on valmistunut Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta (VTM) yleisen valtio-opin politiikan tutkimuksen oppiaineesta. Karjalaisella on aikaisempia kehitysmaatutkimuksen, viestinnän, aikakausjournalismin ja taloustieteen opintoja. Hänellä on lisäksi monipuolista järjestökokemusta kotimaassa ja kansainvälisesti.

Karjalainen tekee tutkimustyötään Accrassa, Ghanassa.

 

 

Keskeisimmät asiantuntijuusalueet:

  • Energiajärjestelmän muutos ja uusiutuva energia
  • Kestävän kehityksen mittarit
  • Innovaatiojärjestelmät
  • Ilmastonmuutos ja kehitysmaat
  • Kestävät kaupungit
  • Kenia ja Tansania

Julkaisuja:

 

Asiasana:
Tagit:
 

 Projektit ja tutkimusryhmät: