in English
 
 
Noora Vähäkari

Projektipäällikkö, FM

os. Stenholm

noora.vahakari(a)utu.fi
Puh. (09) 698 0056

Helsingin toimisto

 

 

 

Noora Vähäkari toimii Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa projektipäällikkönä ensisijaisesti kestävään energiaan, ilmastonmuutokseen, ja kehitystutkimukseen liittyvien hankkeiden parissa. Noora on valmistunut kehitysmaantieteen maisteriksi 2015 Helsingin yliopistosta.

Nooran tutkimusintresseihin kuuluvat energiamurros ja kestävän energian ja ympäristöhallinnon sosiaaliset ja sukupuolittuneet ulottuvuudet. Tutkimuksen lisäksi Noora suunnittelee, toteuttaa ja hallinnoi kumppaniyliopistojen kanssa toteutettavaa kapasiteetinvahvistamistyötä etenkin tieteidenväliseen, laaja-alaiseen, ja kestävän energiasuunnitteluun keskittyen. Työnkuvaan kuuluu myös erilaisten tutkijaliikkuvuuksien koordinointi ja monikansalliset rahoitushaut, sekä tulevaisuustyöpajojen fasilitointi. Maakokemusta Nooralla on laajasti mm. Laosista, Kambodzhasta, Myanmarista, Kuubasta, Intiasta, Perusta, Kolumbiasta ja Chilestä.

Noora innostuu eniten uusien työpajojen suunnittelusta, vetämisestä ja hankeideoinnista, ja toivo jatkossa voivansa paremmin yhdistää kompleksisuus- ja systeemiajattelun osaksi kehitys- ja energiatematiikan kriittisimpiä kysymyksiä. Nooralla on myös paljon vapaaehtoistyötaustaa kehitysyhteistyöjärjestöjen kautta, ja hän toimii tällä hetkellä Tutun edustajana myös Siemenpuu-säätiössä.

 

 

Asiasana:
Tagit:
 

 Projektit ja tutkimusryhmät: