in English
 
 
Riikka Saarimaa

rsaarimaa.pngTutkimuskoordinaattori
​FM

riikka.saarimaa(a)utu.fi
Puh. 050 304 2772, 029 450 3990

 

 

 

Keskeisimmät asiantuntijuusalueet:

  • Etnografinen tulevaisuudentutkimus
  • Tulevaisuudentutkimuksen verstasmenetelmät
  • Ruoankulutuksen tulevaisuus

Viimeisimmät esitelmät ja luennot

  • Paikallisen ruoan tulevaisuus Suomessa. Valtioneuvoston kanslian ennakointiverkoston verkkoluentosarja 15.3.2016.
  • Tulevaisuuden ruoan kuluttaja. Satakunta – Sikses parhaita makuelämyksiä  -seminaari 4.12.2014, Pori.
  • Ruoankulutuksen trendit. Huomisen hämäläinen ruoka ja juoma- hankkeen Ammattimatka Ahvenenmaalle.Huomisen ruoka ja juoma –seminaari 7.10.2014.
  • Hyönteisiä, levää, keinolihaa ja ruokarobotteja - Ruoan ja ruokapalvelujen tulevaisuuden näkymiä AROMI- asiakaspäivä 18.3.2014, Helsinki.
  • Ruokakorina koko maapallo? Tulevaisuuskuvia ruoankulutuksesta. Turun kauppakorkeakoulun ja Turun Liikemiesyhdistys ry:n sidosryhmien kutsuseminaari 1.10.2013, Turku.

Viimeisempiä julkaisuja

  • Tapio, Petri & Vinnari, Markus & Saarimaa, Riikka (guest eds.) 2016. Futures for food. Special issue of Futures. Futures –  The journal of policy, planning and futures studies. In press.
  • Hietanen, Olli & Saarimaa, Riikka 2016. Voimakas – elinvoimaa puutarhasektorin uudistumiseen ja kasvuun - tulevaisuusverstaiden tulokset. Tutu e-julkaisuja 5/2016. Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto.
  • Kuhmonen, Tuomas & Saarimaa, Riikka & Nurmi, Timo & Ahokas, Ira & Hyvönen, Katja & Kaskinen, Juha 2016.  Paikallisen ruuan tulevaisuuskuvat. Tutu e-julkaisuja 1/2016. Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto.
  • Kuhmonen, Tuomas & Hyvönen, Katja & Ahokas, Ira & Kaskinen, Juha & Saarimaa, Riikka 2015. Paikallinen ruoka ja kestävä kehitys. Kirjallisuuskatsaus. Tutu e-julkaisuja 7/2015. Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto.
  • Hietanen, Olli & Jokinen, Leena & Kirveennummi, Anna & Nurmi, Timo & Saarimaa, Riikka 2014. Pyy pivossa ja kymmenen kiikarissa. Ennakoinnista eväitä Varsinais-Suomen ruokaketjun kehittämiseen. Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen julkaisuja, Turun yliopisto.
  • Jokinen, Leena & Saarimaa, Riikka 2013. Osaamisen ennakointia ja tulevaisuuden osaamistarpeita, Maailman osaavin kansa 2020. Koulutuspolitiikan keinot, mahdollisuudet. Toimittajat. Opetushallitus.
  • Saarimaa, Riikka & Mantere, Johanna 2013. Koulutustoimikuntien laadullisen ennakoinnin selvitysten yhteenveto. Opetushallitus.
  • Kirveennummi, Anna & Mäkelä, Johanna & Saarimaa, Riikka 2013. Beating unsustainability with eating: four alternative food-consumption scenarios. Sustainability: Science, Practice, & Policy 9(2):83-91. Published online Nov 05, 2013.
  • Kirveennummi, Anna & Saarimaa, Riikka & Mäkelä, Johanna (2012) Four Scenarios for Future Food Consumption in Finland: Focus on the Role of Ecological Food. In Patricia Lysaght (ed.): Time for Food. Everyday Food and Changing Meal Habits in a Global Perspective. Proceedings of the 18th Conference of the International Commission for Ethnological Food Research, Åbo Akademi University, Turku, Finland, 18-21 August 2010. Åbo: Åbo Akademi University Press, pp 345–356.  ISBN 978-951-765-642-9.
  • Nurmi, Timo & Vähätalo, Mikko & Saarimaa, Riikka & Heinonen, Sirkka (2010) Ubitrendit 2020: Tulevaisuuden ubiteknologiat. Kehityskulkuja, sovelluksia, trendejä sekä heikkoja signaaleja. Tutu e-julkaisuja 4/2010, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto.
  • Heinonen, Sirkka & Saarimaa, Riikka (2009)Työelämän laadulla parempaa jaksamista – Kuinka etätyö voi auttaa? Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja. Työ- ja yrittäjyys 25/2009.
  • Kaskinen, Juha & Saarimaa, Riikka (eds.) (2009). Proceedings of the Conference "Culture as Innovation", 6–8 June 2007, Turku, Finland. FFRC eBooks 5/2009, Finland Futures Research Centre, Turku School of Economics, 115 p. ISBN 978-951-564-969-0.
  • Kirveennummi, Anna & Mäkelä, Johanna & Saarimaa, Riikka & Timonen, Päivi (2008) Extreme-valmisruokaa? Pillerit kuluttajien tuottamissa ruoan tulevaisuuskuvissa. Futura 3/2008, 26-37.  ISSN 0785-5494.
  • Kirveennummi, Anna & Saarimaa, Riikka & Mäkelä, Johanna (2008) Syödään leväpullia pimeässä. Tähtikartastoja suomalaisten ruoan kulutukseen vuonaan 2030. Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Turku: Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun kauppakorkeakoulu.  ISBN 978-951-564-553-1

  


Asiasana:
Tagit:
 

 Projektit ja tutkimusryhmät:

 



From Failand to Winland (Winland), Strategisen tutkimuksen neuvosto: 2016–2019

VOIMAKAS ‒ elinvoimaa puutarhasektorin uudistumiseen ja kasvuun, Maiju ja Yrjö Rikalan Puutarhasäätiö: 2015–2017

Perunan menekinedistämisen, tiedotuksen ja koulutuksen edistäminen. Maa- ja metsätalousministeriö: 2016–2017

Tulevaisuuden elintarvikkeet – kuluttajatuotteiden osaaminen ja verkostot. Pohjois-Karjalan Ely-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: 2016–2017

 

Aiemmin toteutettuja hankkeita:

Paikallisen ruuan tulevaisuuskuvat ja yhteiskunnalliset vaikutukset (PARTY), Maa- ja metsätalousministeriö: 2015–2016

Varsinais-Suomen ruokaketjun kehittämishanke (VARRU) (2011–2014)

BaltFood (2009-2012)

Koulutustoimikuntien laadullisen ennakoinnin selvitysten yhteenvetoprosessi, Opetus- ja kulttuuriministeriö: 2012