in English
 
 
Avoin yliopisto

​Turussa annettavan opetuksen lisäksi kulttuurihistoriaa voi opiskella avoimessa yliopistossa  perus- ja aineopintotasolla aikuisoppilaitoksissa eri puolilla Suomea. Opinnot on myös mahdollista suorittaa kokonaan verkko-opintoina.

Kulttuurihistoria on mitä oivallisin aine yleissivistyksen kartuttamisen, opiskeluun harrastuksen vuoksi tai ammatillista lisäpätevyyttä hakeville. Oppiaine on myös suosittu sivuaine yliopistossa jo opiskelevien keskuudessa. Yliopiston varsinaiseksi opiskelijaksi tähtäävälle opinnot avoimessa avaavat mahdollisuuden tutustua oppiaineeseen ja yliopistotasoiseen opiskeluun ja auttavat näin valmentautumaan pääsykokeisiin.

Kulttuurihistorian tutkinto-opiskelijaksi voi päästä opiskelemaan myös ns. avoimen väylän kautta. Tällöin opiskelijalla on suoritettuna vähintään perus- ja aineopinnot kulttuurihistoriassa sekä perusopinnot jossain toisessa aineessa. Opiskelijakiintiö on vuosittain viisi ja valinnassa painotetaan menestymistä kulttuurihistorian opinnoissa.
 
Opetus on suunniteltu ja se toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kulttuurihistorian oppiaineen kanssa.  Opiskelijan ohjauksesta vastaavat avoimen yliopiston oma lehtori ja suunnittelija.
Asiasana:
Tagit: